Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen til Grebbestad like ved Strømstad denne helgen og hei frem et sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap i østersåpning.
01 Mai 2013 - 14:05

Dersom du denne helgen befinner deg i kjøreavstand til Strømstad, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.

Se resultatene her

Mesterlag fra Norge

Norge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller de fire beste norske deltakerne fra fjorårets norgesmesterskap:
Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Gorm Brænd Nørum og Xiang Xu.
 
Regjerende Norgesmester, Heini Petersen, har dermed også muligheten til å befeste sin rang innen de beste norske deltakerne.

I fjorårets verdensmesterskap i Galway gjorde Petersen i kampens hete en aldri så liten tabbe. Resultatet ble en niende plass.

Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse i morgendagens mesterskap i Grebbestad Havn fra klokken 12.

Blodfattig alvor

Deltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
 
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn regjerende verdensmester, Michael Moran.

Kystperle nær grensen

Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.
 
Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
 
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
 
Tid: lørdag 4. mai fra klokken 12.00
Sted: Grebbestad Hamn, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)

Årets konkurransedeltakere:

• Johan Malm - Sverige, Svensk mester og World Cup-vinner 2012, Verdensmester 2010, Nordisk mester 2009
• Lars Karlsson - Sverige, Sølv i svensk mesterskap 2012
• Dieter Berner - Sverige, Bronse i svensk mesterskap 2012, Verdensmester 2003
• Hasse Johannesson - Sverige, fjerdeplass i svensk mesterskap 2012, Europeisk mester 2006, Verdensmester 2007
• Peter Sandqvist - Sverige, femteplass i svensk mesterskap 2012
• Linda Andreasson - Sverige, sjetteplass i svensk mesterskap 2012, Sveriges beste kvinnlige konkurranseåpner
• Simon Tønsager - Danmark, Danish Cup Champion 2012, Nordisk mester 2011
• Jonas Tønsager - Danmark, Bronse i Danish Cup 2012, Dansk mester 2011
• Karsten Bonde -  Danmark, fjerdeplass i Danish Cup 2012
• Anti Lepik - Estland, Estländsk mester 2012
• Johann Schlag - Finland, Finsk mester 2012
• Martin Söderström - Finland, Nordisk mester 2012
• Heini Petersen - Norge, Norgesmester 2012, Nordisk mester 2006
• Maria Brendehaug Petersen - Norge, Sølv i norgesmesterskapet 2012
• Xiang Xu - Norge, Bronse i norgesmesterskapet 2012
• Gorm Brænd Nørum - Norge, fjerdeplass på norgesmesterskapet 2012

Her ser vi fjorårets fire beste deltakere (fra høyre): Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Xiang Xu og Gorm Brænd Nørum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her