Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen til Grebbestad like ved Strømstad denne helgen og hei frem et sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap i østersåpning.
01 Mai 2013 - 14:05

Dersom du denne helgen befinner deg i kjøreavstand til Strømstad, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.

Se resultatene her

Mesterlag fra Norge

Norge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller de fire beste norske deltakerne fra fjorårets norgesmesterskap:
Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Gorm Brænd Nørum og Xiang Xu.
 
Regjerende Norgesmester, Heini Petersen, har dermed også muligheten til å befeste sin rang innen de beste norske deltakerne.

I fjorårets verdensmesterskap i Galway gjorde Petersen i kampens hete en aldri så liten tabbe. Resultatet ble en niende plass.

Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse i morgendagens mesterskap i Grebbestad Havn fra klokken 12.

Blodfattig alvor

Deltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
 
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn regjerende verdensmester, Michael Moran.

Kystperle nær grensen

Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.
 
Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
 
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
 
Tid: lørdag 4. mai fra klokken 12.00
Sted: Grebbestad Hamn, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)

Årets konkurransedeltakere:

• Johan Malm - Sverige, Svensk mester og World Cup-vinner 2012, Verdensmester 2010, Nordisk mester 2009
• Lars Karlsson - Sverige, Sølv i svensk mesterskap 2012
• Dieter Berner - Sverige, Bronse i svensk mesterskap 2012, Verdensmester 2003
• Hasse Johannesson - Sverige, fjerdeplass i svensk mesterskap 2012, Europeisk mester 2006, Verdensmester 2007
• Peter Sandqvist - Sverige, femteplass i svensk mesterskap 2012
• Linda Andreasson - Sverige, sjetteplass i svensk mesterskap 2012, Sveriges beste kvinnlige konkurranseåpner
• Simon Tønsager - Danmark, Danish Cup Champion 2012, Nordisk mester 2011
• Jonas Tønsager - Danmark, Bronse i Danish Cup 2012, Dansk mester 2011
• Karsten Bonde -  Danmark, fjerdeplass i Danish Cup 2012
• Anti Lepik - Estland, Estländsk mester 2012
• Johann Schlag - Finland, Finsk mester 2012
• Martin Söderström - Finland, Nordisk mester 2012
• Heini Petersen - Norge, Norgesmester 2012, Nordisk mester 2006
• Maria Brendehaug Petersen - Norge, Sølv i norgesmesterskapet 2012
• Xiang Xu - Norge, Bronse i norgesmesterskapet 2012
• Gorm Brænd Nørum - Norge, fjerdeplass på norgesmesterskapet 2012

Her ser vi fjorårets fire beste deltakere (fra høyre): Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Xiang Xu og Gorm Brænd Nørum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her