Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen innom Nordisk mesterskap i østersåpning

Legg turen til Grebbestad like ved Strømstad denne helgen og hei frem et sterkt norsk lag i Nordisk mesterskap i østersåpning.
01 Mai 2013 - 14:05

Dersom du denne helgen befinner deg i kjøreavstand til Strømstad, bør du benytte anledningen til å legge turen innom Grebbestad og Nordisk mesterskap i Østersåpning.

Se resultatene her

Mesterlag fra Norge

Norge har vært i toppsjiktet innen østersåpning i mange år, og under årets Nordiske mesterskap stiller de fire beste norske deltakerne fra fjorårets norgesmesterskap:
Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Gorm Brænd Nørum og Xiang Xu.
 
Regjerende Norgesmester, Heini Petersen, har dermed også muligheten til å befeste sin rang innen de beste norske deltakerne.

I fjorårets verdensmesterskap i Galway gjorde Petersen i kampens hete en aldri så liten tabbe. Resultatet ble en niende plass.

Med et slikt lag tegner det for en utrolig spennende konkurranse i morgendagens mesterskap i Grebbestad Havn fra klokken 12.

Blodfattig alvor

Deltakerene skal åpne 30 østers hver seg og bedømmes på flere kriterier. Østersen skal være åpnet og være serveringsklar, den skal ikke være kuttet, dommerene skal ikke finne hverken skallrester eller blod i østersene.
 
Dommerpanelet ledes av ingen ringere enn regjerende verdensmester, Michael Moran.

Kystperle nær grensen

Denne lille byen rett på andre siden av grensen er en idyll som mange kjenner fra sommermånedene.
 
Grebbestad ligger ikke mer enn drøye to timers tur fra Oslo (34 km syd for Strømstad), og er historisk sentrum for Sveriges østersoppdrett og en naturlig kulisse for konkurransen.
 
Så pass på å legge turen innom denne spesielle konkurransen og få deg en opplevelse du sent vil glemme.
 
Tid: lørdag 4. mai fra klokken 12.00
Sted: Grebbestad Hamn, Grebbestad, Sverige
Følg E6 sørover mot Gøteborg (se kart)

Årets konkurransedeltakere:

• Johan Malm - Sverige, Svensk mester og World Cup-vinner 2012, Verdensmester 2010, Nordisk mester 2009
• Lars Karlsson - Sverige, Sølv i svensk mesterskap 2012
• Dieter Berner - Sverige, Bronse i svensk mesterskap 2012, Verdensmester 2003
• Hasse Johannesson - Sverige, fjerdeplass i svensk mesterskap 2012, Europeisk mester 2006, Verdensmester 2007
• Peter Sandqvist - Sverige, femteplass i svensk mesterskap 2012
• Linda Andreasson - Sverige, sjetteplass i svensk mesterskap 2012, Sveriges beste kvinnlige konkurranseåpner
• Simon Tønsager - Danmark, Danish Cup Champion 2012, Nordisk mester 2011
• Jonas Tønsager - Danmark, Bronse i Danish Cup 2012, Dansk mester 2011
• Karsten Bonde -  Danmark, fjerdeplass i Danish Cup 2012
• Anti Lepik - Estland, Estländsk mester 2012
• Johann Schlag - Finland, Finsk mester 2012
• Martin Söderström - Finland, Nordisk mester 2012
• Heini Petersen - Norge, Norgesmester 2012, Nordisk mester 2006
• Maria Brendehaug Petersen - Norge, Sølv i norgesmesterskapet 2012
• Xiang Xu - Norge, Bronse i norgesmesterskapet 2012
• Gorm Brænd Nørum - Norge, fjerdeplass på norgesmesterskapet 2012

Her ser vi fjorårets fire beste deltakere (fra høyre): Heini Petersen, Maria Brendehaug Petersen, Xiang Xu og Gorm Brænd Nørum.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her