Lekre bobler i taxfree

Det er all grunn til å stikke innom taxfreebutikken. Denne lekre champagnen kommer først på polet til høsten.

Louis Roederer Brut Premier er en klassiker blant champagner. Og til 265 kroner i flyplassbutikken, er den et solid kupp. Også fordi den ville kostet en hundrelapp mer på polet. Elegant fruktighet med innslag av blomster. Nydelig mousse og flott friskhet (89 p). Topp til elegante retter fra havet eller alene sammen med noen lekre biter fingermat .

Verdens mest ettertraktete
Rett og slett en drøm av en champagne som alle har en mulighet til å oppleve. Riktignok bare de som er ute og reiser.

For den kommer først på polet i november. Inntil videre kan den bare kjøpes på flyplassen samt på en håndfull restauranter i Norge. Det gjelder også dens enda mer berømte storebror, og en av verdens mest ettertraktete champagner, Cristal, som på taxfree koster 1165.

Liten størrelsen til tross
Det er langt billigere enn i England, USA og Frankrike hvor du gjerne må ut med henholdsvis 200 pund, 350 dollar og 230 euro. Når Cristal kommer i salg i 2002-årgangen (92 p) til høsten vil den for øvrig ikke koste mer enn 1320 NOK, men inntil videre må du satse på at det er noen flasker igjen i avgangsbutikken på Gardermoen.

Louis Roederers renommé skyldes champagnehusets kompromissløse kvalitetslinje. Selv om den familieeide produsenten med sine drøye 3 millioner flasker ikke akkurat er liten, ligner Roederer mer på de små enn de store i regionen. Blant annet dekkes to tredeler av druebehovet av druer fra egne vinmarker, hovedsakelig med premier cru- og grand cru-status .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen