Lekre nobiliteter

Lengst sør i Toscana lages det viner med en lang og nobel historie.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Vino Nobile di Montepulciano...... Selve navnet på vinen antyder eleganse og en viss mytisk touch. Så har vinen fra den gamle toscanske byen Montepulciano en lang og nobel historie, selv om det har vært lange perioder hvor alt ikke var like gjevt. Men i de siste to-tre tiår har flere av områdets produsenter tatt skikkelig grep og løftet kvaliteten til nye store høyder.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Gunstig priset
Vino Nobile fra Vittorio Innocenti tilhører ikke de mest kjente, men er definitivt viner med personlighet. Ei heller er de blant de dyreste.

Tvert imot er begge deres toppviner, Innocenti Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2001 (42012) og Acerone Rosso di Toscana 1999 (43316) veldig gunstig priset sammenlignet hva du får for pengene.

Kraftig stil
Ikke bare i dag, men også i mange år fremover. Dessuten er det en glede å sette disse flaskene på bordet, ikke bare på grunn av innholdet. Men også fordi de er utstyrt med særpregete etiketter stappet med symboler. Perfekte viner for en lang kveld med filosofiske betraktninger.

Men Innocenti lager også en veldig bra rosso . Den har imidlertid ikke det noble preget som de andre, men er likevel en veldig anvendelig vin til en strålende pris.

Innocentis vingård ligger i det nordvestre hjørnet av Montepulciano. Jordsmonnet er leirholdig og gir næring til en relativt kraftig sangiovesestil eller prugnolo gentile som druen heter på disse kanter. Siden 1999 bruker Innocenti kun denne druen til sine vino nobile'r.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.

Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Innocenti Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2012

Produsent:
V. Innocenti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
349,00 kr
Varenummer:
4201201
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Acerone Rosso di Toscana 2011

Produsent:
V. Innocenti
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
369,40 kr
Varenummer:
4331601
93 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen