Lite kjent men god matvin

Denne ukes vin kommer fra en lite område i Frankrike som alltid vil være i skyggen av mer berømte naboer. Trøsten er at mangel på status gir gunstig pris, og det er vi alltid åpne for. Når den i tillegg er en flott og svært allsidig matvin, er det bare å hive seg i matlagingen.

Nå kan du få Ukens vin som e-post . Tjenesten er gratis. Se nederst i denne artikkelen for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Ch. Chaumet Lagrange 2004 (50216) er i en klasse for seg. Ikke er det en Bordeaux, selv om den har et par av druene, merlot og cabernet sauvignon, til felles med viner derfra, ei heller en sørfransk vin selv om syrah er med i blandingen. Den siste ingrediensen, fer servadou, er en drue som forbindes med sørvestlige hjørnet av Frankrike men som ikke har oppnådd berømmelse på egenhånd siden dens styrke er å bidra i blandinger. Pålitelig og slett ikke uten karakter.

Sammen med de tre andre gir den en svært interessant og meget klassisk vin. Duften er elegant med innslag av jordsmonn og syrlige mørke og røde bær samt snev av fat. Smaken er saftig og balansert med veldig gode syrer og bløte fine tanniner, lang ettersmak av mokka og lakris samt syrlige bær. En meget god matvin som er utmerket å drikke nå men som vil utvikle seg videre i et par år til. Drikk den til din favorittkjøttrett eller til helgens ostebord. Den klarer det meste.

Hjemstedsadresse for Ch. Chaumet Lagrange er Gaillac som ligger noen mil nord for Toulouse i Sørvest-Frankrike. Området er ikke spesielt kjent for vinen sin utenfor Frankrikes grenser, og det til tross for at her skal det finnes noen av landets eldste vinmarker med historie som går tilbake til romerne. På hjemmemarkedet er denne type viner svært populære, først og fremst fordi det svært ofte er snakk om god vin for en lav pris som passer til ganske mange typer mat, spesielt mer tradisjonelle retter laget av lokale råvarer. Og det er det mye av i denne delen av Frankrike.

Vi befinner oss midt i ande- og gåseland med tilhørende tradisjoner for confit (syltet kjøtt) og lever. Den berømte og svært krafitge retten cassoulet inneholder i tillegg til andeconfit også hvite bønner, knoke, pølse, nakke og sider av svin. Ikke er det langt til hjemstedene for oster som Roquefort, Cantal, Bleu d'Auvergne og Saint-Nectaire heller. Og Ch. Chaumet Lagrange 2001 klarer seg fint til slike smaksrike kjøttretter og oster.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen