Lite nytt rødt

Du kan godt hente fram gamle rødvinsfavoritter etter sommertørken, for septembernyhetene har lite å by på for den rødvinssugne.
Redaksjonen
31 August 2006 - 14:03

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Septembernyhetene fra polet er kanskje noe av de kjedeligste på lenge. Det faktum at det er tysk riesling som er satsingsområde denne gangen - og at det er en rekke godbiter blant dem - oppveier ikke at det er tynt i rekkene ellers.

For vi skriver september, og den norske befolkning forbereder seg på høsten - hvilket betyr rødt i glasset. Etter å ha tyllet i seg store mengder hvitt og rosé gjennom en rekorddeilig sommer, er ganene forberedt på mer tanniner og mørkere aromaer. Blant nyhetene er det altså lite rødt å hente med mindre du er har lyst til å bruke mange hundrelapper på en pomerol.

Langt unna Liebfraumilch
Når det er sagt, er forståelsen for at hvitvin også kan nytes i måneder med r i ferd med å bre seg i stadig bredere lag. Og tysk riesling har etter mange år med en sørgelig salgsutvikling, gjort skikkelig comeback - ikke bare blant vineliten men også i det litt bredere lag. Vi snakker imidlertid om helt andre viner og produsenter enn de som dominerte fordums salgsstatistikker.

For de aller fleste totalt ukjente Seehof fra Rheinhessen rykker derfor opp som septembers « må-ha »-nyhet. Pris (og selvsagt kvalitet) er imidlertid langt unna områdets forbannelse, nemlig Liebfraumilch. Noe rimeligere og lettere, og med et forvirrende likt navn, er Seebrichs utgave som sammen med Ress Hallgartener Riesling Trocken 2005 er de aller best kjøpene.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. september 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken
Dagens rett

Slik pimper du en grillet kylling fra butikken

Grillet kylling er manges favoritt når middagen må raskt på bordet. Med enkle grep gir du den litt ekstra smaksdybde.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her