Lite nytt rødt

Du kan godt hente fram gamle rødvinsfavoritter etter sommertørken, for septembernyhetene har lite å by på for den rødvinssugne.
Redaksjonen
31 August 2006 - 14:03

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Septembernyhetene fra polet er kanskje noe av de kjedeligste på lenge. Det faktum at det er tysk riesling som er satsingsområde denne gangen - og at det er en rekke godbiter blant dem - oppveier ikke at det er tynt i rekkene ellers.

For vi skriver september, og den norske befolkning forbereder seg på høsten - hvilket betyr rødt i glasset. Etter å ha tyllet i seg store mengder hvitt og rosé gjennom en rekorddeilig sommer, er ganene forberedt på mer tanniner og mørkere aromaer. Blant nyhetene er det altså lite rødt å hente med mindre du er har lyst til å bruke mange hundrelapper på en pomerol.

Langt unna Liebfraumilch
Når det er sagt, er forståelsen for at hvitvin også kan nytes i måneder med r i ferd med å bre seg i stadig bredere lag. Og tysk riesling har etter mange år med en sørgelig salgsutvikling, gjort skikkelig comeback - ikke bare blant vineliten men også i det litt bredere lag. Vi snakker imidlertid om helt andre viner og produsenter enn de som dominerte fordums salgsstatistikker.

For de aller fleste totalt ukjente Seehof fra Rheinhessen rykker derfor opp som septembers « må-ha »-nyhet. Pris (og selvsagt kvalitet) er imidlertid langt unna områdets forbannelse, nemlig Liebfraumilch. Noe rimeligere og lettere, og med et forvirrende likt navn, er Seebrichs utgave som sammen med Ress Hallgartener Riesling Trocken 2005 er de aller best kjøpene.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. september 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her