Lite nytt rødt

Du kan godt hente fram gamle rødvinsfavoritter etter sommertørken, for septembernyhetene har lite å by på for den rødvinssugne.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Septembernyhetene fra polet er kanskje noe av de kjedeligste på lenge. Det faktum at det er tysk riesling som er satsingsområde denne gangen - og at det er en rekke godbiter blant dem - oppveier ikke at det er tynt i rekkene ellers.

For vi skriver september, og den norske befolkning forbereder seg på høsten - hvilket betyr rødt i glasset. Etter å ha tyllet i seg store mengder hvitt og rosé gjennom en rekorddeilig sommer, er ganene forberedt på mer tanniner og mørkere aromaer. Blant nyhetene er det altså lite rødt å hente med mindre du er har lyst til å bruke mange hundrelapper på en pomerol.

Langt unna Liebfraumilch
Når det er sagt, er forståelsen for at hvitvin også kan nytes i måneder med r i ferd med å bre seg i stadig bredere lag. Og tysk riesling har etter mange år med en sørgelig salgsutvikling, gjort skikkelig comeback - ikke bare blant vineliten men også i det litt bredere lag. Vi snakker imidlertid om helt andre viner og produsenter enn de som dominerte fordums salgsstatistikker.

For de aller fleste totalt ukjente Seehof fra Rheinhessen rykker derfor opp som septembers « må-ha »-nyhet. Pris (og selvsagt kvalitet) er imidlertid langt unna områdets forbannelse, nemlig Liebfraumilch. Noe rimeligere og lettere, og med et forvirrende likt navn, er Seebrichs utgave som sammen med Ress Hallgartener Riesling Trocken 2005 er de aller best kjøpene.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 2. september 2006 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt. Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. september 2006. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.

Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget september 2006. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen nedenfor.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Du befinner deg her:

>>>

Innledning: Nyhetene på polet september 2006

 

Del 1: Nyhetene på polet september 2006 - tysk riesling

 

Del 2: Nyhetene på polet september 2006 - annen hvitvin

 

Del 3: Nyhetene på polet september 2006 - rødvin

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen