Lovende portvin for kjelleren

Lovende portvin for kjelleren

Disse portvinene kan du lagre i 25-30 år. Og har du ikke tid å vente så lenge, finnes det alternativ for umiddelbar nytelse.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Blodfersk vintage-portvin er det bare en ting å gjøre med, nemlig å legge i kjelleren. Og både  Quinta do Vesuvio Vintage 2010 (99213) og Dow's Quinta Senhora da Ribeira Vintage 2010 (99212) , begge tilhørende Symington, er gode kandidater for lagring i 25-30 år. Noe mer enn det trengs ikke, med mindre man investerer for kommende generasjoner.

Smak 42 år gammel portvin allerede i dag

I dag er disse unge portvinene proppfulle av mørke søte toner og med et godt tanninbitt. Med tiden vil både sødmen og tanninene rundes av og sekundære og etter hvert tertiære aromaer kommer til syne. 2010 kjennetegnes av høy modning på grunn av en svært varm sommer. Spesielt høy ble den for Symington som valgte å utsette innhøstningen av hoveddruen touriga nacional. Dermed kunne de også glede seg over en portvin som var perfekt for å deklareres som vintage.

Les mer om vintage portvin

Quinta do Vesuvio og Quinta Senhora da Ribeira er begge såkalte singlequintas, portvin fra én vingård alene, som er en relativt ny trend i Douro. Før var det heller sjelden at man støtte på noe annet enn portvinshusenes vintage som var en blanding av druer fra mange vingårder. Begge disse quintaene ligger i Douro Superior, som er ett av de beste underområdene for portvin i Douro.

Les mer om late bottled vintage

Men du må altså ikke vente en mannsalder for å nyte disse portvinene, men ti år bør du gi dem. Og er det for lenge, er det alltid stor glede forbundet med en late bottled vintage, og Graham's Late Bottled Vintage 2009 (20) gir en utmerket forsmak på 2007-årgangen. Perfekt til høstens og julesesongens mange kosestunder foran peisen, desserter med sjokolade eller et ostefat med krevende oster.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Dow's Quinta Senhora da Ribeira Vintage 2010

Produsent:
Symington Family Estates
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
479,00 kr
Varenummer:
9921201
93 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Quinta do Vesuvio Vintage 2010

Produsent:
Symington Family Estates
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
549,00 kr
Varenummer:
9921301
92 Poeng
Les smaksnotatene »
 

Graham's Late Bottled Vintage 2015

Produsent:
W. & J. Graham
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Douro
Pris:
219,90 kr
Varenummer:
2001
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen