Drikke
Vinkurs 31. oktober - Portviner tilbake til 1970 og Portugals beste viner

Vinkurs 31. oktober - Portviner tilbake til 1970 og Portugals beste viner

Smak legendariske årgangsportviner tilbake til 1970 fra ett av verdens mest berømte vinhus samt elegante rødviner fra den naturskjønne Douro-dalen.
Redaksjonen
27 September 2012 - 03:00

Douro-dalen er verdens eldste klassifiserte vinområde, og nærmest mytisk innen portugisisk vinmakerkunst.

I spektakulære omgivelser lages ikke bare herlige portviner, men også noen av verdens aller beste bordviner.

Bli kjent med dette spennende området i det vi smaker 10 elegante viner og portviner tilbake til 1970 fra Symington-familiens berømte vinhus Graham's Port, Altano og Chryseia.

Smak Portugals berømte viner - meld deg på i dag!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Smak legendariske portviner

Denne kvelden får vi celebert besøk fra selveste Dominic Symington fra en av verdens mest berømte vinfamilier, Symington, som har mer enn 350 års ekspertise med viner og portviner.

I dag eier familien en rekke berømte portvinshus, hvorav Graham’s er den fremst av dem. Familien har også flere andre eiendommer i den spektakulære Douro-dalen, hvor de lager noen av Portugals og verdens beste viner.

Du får denne kvelden en god innføring i Portugals fabelaktige viner idet vi serverer fire elegante rødviner, deriblant den sjeldne og eksklusive Chryseia.

Vi serverer deg også det ypperste innen portvin, for her får du smake Late Bottled Vintage og 20 år gammel Tawny, før vi avslutter det hele med årgangsportviner fra 2007, 1994, 1985 og 1970!

Foredraget holdes på engelsk.

 Les mer om Graham's og familien her

Unn deg selv og gode venner en smakfull kveld med Italias beste viner - meld deg på i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

• Altano Organicially Farmed Vinyard 2010, kr 127,50 (99210 - basisutvalg, kategori 2 fra november 2012)

• Graham's Vintage Port 1985, kr 900,00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Graham's Vintage Port 1970, kr 1 250,00 (ikke tilgjengelig i Norge)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Onsdag 31. oktober 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 21.10.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Dagens rett

Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget

Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her