Luksustequila til under halv pris

Luksustequila til under halv pris

Det lønner seg å ta en tur innom tequilahylla i taxfree-butikken.

Patrón Silver Tequila (59491)  koster mindre enn det halve du må ut med på polet, kun 319 kroner. Denne ulagrete tequilaen tilhører kremen av tequila og må derfor ikke sammenlignes med billigere tequilaer. Forskjellen i smak er stor, for Patrón er laget av 100 prosent nøye utvalgte blå Weber-agave og i små mengder av gangen.

Perfekt i cocktails

Resultatet er en tequila med en utpreget fruktig elegant og kompleks smak, noe helt annet enn den rustikke og jordlige billigtequilaen – som så mange har hatt så dårlige opplevelser med. Først og fremst i form av shoter hvor usmaken døyves av salt og lime.

Erstatter bourbon

God ung tequila derimot er perfekt i en rekke klassiske cocktails som sunrise, margarita og sangrita hvor dens fruktige bidrag kommer veldig godt til sin rett.

Finn gode tequiladrinker i vår bartender

Men tequila finnes også i lagrete utgaver. Og  Patrón Añejo Tequila (53189) lønner seg også å kjøpe når du likevel er på farten. Den koster 475 der og er langt mer kompleks en den ulagrete på grunn av oppholdet på 12 måneder i fat av hvit amerikansk eik. Denne fattypen bidrar med mye sødme, nærmest i tropisk retning, sammenlign gjerne med amerikansk whiskey, men også en lett røykaktig touch.

Også som avec

Denne type tequila er ikke så nøytral som den blanke og setter i større grad preg på cocktailene den brukes i. Den kan derfor erstatte bourbon eller cognac i drinker som old fashioned og sidecar.

Den kan også nytes alene med eller uten is, som en god whisky eller cognac, også etter maten.

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen