Maritim boks

Ukens rødvin er en nykomling på det stadig voksende boksemarkedet. Selv om emballasjedesignet er Hermès-inspirert maritimt, egner vinen seg definitivt også for mer landfaste nytelser.150999.

At boksen i tilegg er sekskantet gjør at Atlas (varenr. 32282, bestillingsutvalget) skiller seg ut fra de andre. For de som synes boksevin er mindre dannet er denne trolig mer spiselig. Emballasjedesignet minner oss om uttrykket til den franske klassiske designerhuset Hermès som vi i fjor sommer måtte tåle å se på så vel vesker som damebukser.
 
Lettdrikkelig er i alle fall denne korsikanske vinen som er laget av druene sangiovese og merlot. En behagelig kombinasjon av sangioveses friskhet og merlots bløte jordlighet. Korsika er vel den eneste franske vinregionen som har sangiovesevinmarker av betydning. Vinene fra Korsika har flere likhetspunkter med Italia enn med Frankrike. Så også denne.
 
Produsent er et middels stort kooperativ som har investert i moderne produksjonsanlegg. Prisen er behagelig, kroner 279 for tre liter hvilket gir en flaskepris på 70. Og vinen egner seg godt til ikke for kraftige kjøtt retter for eksempel med kylling eller annet lyst kjøtt, gjerne i italiensk eller sørfransk tilberedning samt til smakskraftige fiskeretter.
 
Tekst: Aase E. Jacobsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen