Mattilynet stengte ni sushirestauranter

Bare fire av 46 bestod Mattilsynets hygienesjekk i Oslo.
09 September 2011 - 16:25

I tillegg til pålegg om stenging til ni av de 46 restaurantene, fikk 31 varsel om tiltak, skriver nrk.no.

Bare fire steder bestod tilsynet uten annet enn veiledning, opplyser Mattilsynet. De fire er Japoniis Sushi i Vækerøveien, Japo Sushi i Frognerveien, Mini Sushi på Carl Berners plass og Sakana Sushi i Prinsens gate.

Oslo har rundt 150 restauranter som serverer sushi. Alle kan vente seg besøk fra Mattilsynet.

- Mattilsynet vil fortsette å føre tilsyn med sushibransjen, og vi håper at kunnskapen om sushi blir bedre når vi har fokus på dette området, sier seksjonssjef Gry Marianne Holmbakken.

Ifølge NRK.no måtte disse restaurantene stenge dørene etter inspeksjonen:
Nippon Sushi i Sørkedalsveien 5B (Åpnet igjen)
Volvat Cafe Godbit Nguyen i Sørkedalsveien 3C (Åpnet igjen)
Nori Sushi Bar i Sandstuvn. 52 (Åpnet igjen)
Star Sushi St. Hanshaugen i Waldemar Thranes gate 25
Torshov sushi i Vogtsgt. 39 (Åpnet igjen)
Storgaten Lunsjbar på Jernbanetorget 1 (Østbanehallen)
Grefsenhjørnet kiosk i Grefsenveien 107
Sushi Huset på Sæter i Ekebergveien 235
Briskeby Sushi i Niels Juels gate 51A (Åpnet igjen)

NRK har i tillegg offentliggjort listen over alle restaurantene som har fått anmerkning.

I kontrollen ble det avdekket dårlige rutiner for håndvask og renhold, i tillegg til manglende kunnskap rundt innfrysing av fisk og behandling av ris som brukes til sushi.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her