Med eller uten bobler?

Begge disse vinene gir champagnefølelse, uten å være det.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Nå kommer riktignok Chante Merle 2006 (80469) fra Champagne, men den er uten bobler. Og så er den rød. Og en virkelig lekker sådan - som en rød champagne men uten skum. Det friske bærpreget, den flotte syren og fastheten samt det delikate preget understreker likheten.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Elegant
Den er laget av pinot noir, den av champagnedruene som bidrar med mest struktur og trøkk, og som derfor står seg veldig godt alene i en "stille" vin. Men altså ingen blockbuster, derimot en meget elegant sak som matcher nasjonaldagmenyen veldig godt. Alt som er godt er det begrenset tilgang på. Så også denne som kom på polet i mars, som partivare, men den finnes fortsatt i 42 polutsalg .

Garantert suksess
Men ingen nasjonaldag uten bobler, og Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut (33106) byr på mye champagnefølelse selv om den er italiensk. For den har absolutt ingen fellestrekk med andre sprudlende italienere. Så koster den da også det dobbelte. Og ekstrakostnaden er den vel verd. En garantert suksess den 17. som er å få i 60 av polets for tiden til sammen 249 utsalg, altså kategori 6.

Billigbonus
Et lite bonusspor for deg som ikke er villig til å bevege deg opp i slike summer eller som må trøste deg med et av "knøttepolene" (den nye kategori 2) med et usedvanlig magert utvalg i hyllen for bobler: Her gir en annen italiener, Prosecco di Valdobbiadene Brut 2011 (80209) , best valuta for pengene. Absolutt et godt valg når mange skal ønskes til bords kommende mandag.
 
Ingen kompleks sak, men en fruktig og skummende vin som mange vil like, og litt mer dybde enn mange proseccoer . Prosecco di Valdobbiadene som type kvalifiserer for øvrig nå for DOCG - den øverste kvalitetskategori innen italiensk vinlovgivning. En beslutning som sikkert har høstet mange diskusjoner allerede siden inflasjonen i antall DOCG-er etter manges mening er i ferd med å utvanne hele konseptet. Særlig siden man for prosecco benytter seg av en "mindreverdig" metode for musserende, charmat-metoden, enn eksempelvis for Franciacorta som "selvsagt" kvalifiserer for DOCG.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Chante Merle 2006

Produsent:
La Sarl Chatet
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Coteaux Champenois
Pris:
219,80 kr
Varenummer:
8046901
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Bellavista Franciacorta Alma Cuvée Brut

Produsent:
Az. Agr. Bellavista
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Lombardia
Pris:
275,00 kr
Varenummer:
33106
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Prosecco di Valdobbiadene Brut 2011

Produsent:
Prod. Valdobbiadene
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 2
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Valdobbiadene
Pris:
124,90 kr
Varenummer:
80209
74 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen