Michelin-stjerne til Fauna og Ylajali

Oslo har fått to nye stjernerestauranter og kan dermed smykke seg med i alt seks Michelin-stjerner.

Ylajalis suksesskonsept har ligget i kortene lenge som den neste Michelin-stjernerestauranten i Oslo. Men at Fauna som åpnet for under ett år siden, oppnår det samme er kanskje mer overraskende.

Har du ikke vært på Fauna ennå, kan du lese mer her

Men det er ikke første gangen Oslos restaurantverden overrumples. Da Maaemo fikk to stjerner for to år siden, var alle i «sjokk». Et gledelig sådan. For antall stjerner en by kan vifte med er av stor betydning for å tiltrekke seg kjøpesterk turisme og business.

Dette er Norges beste restaurant

For både Even Ramsvik på Ylajali og Bjørn Svensson på Fauna blir nok 12. mars en merkedag heretter.

Det som gjenstår er imidlertid enda mer hardt arbeid, for en stjerne varer ikke evig. Ingen av de andre stjernerestaurantene i byen har måttet gi fra seg noe. Dermed har Oslo nå totalt seks Michelin-stjerner.

Dette er Oslos Michelin-restauranter:

Maaemo 2 stjerner
Staholdergaarden 1 stjerne
Bagatelle 1 stjerne
Ylajali 1 stjerne
Fauna 1 stjerne

 

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen