Mondovino på Cinemateket

Et år etter at dokumentarfilmen "Mondovino" ble vist for første gang vekker den fremdeles sterke følelser hos vinbransjens aktører, journalister og vinkjennere. Få med deg både film og debatt.

"Mondovino" - en dokumentarfilm av Jonathan Nossiter fra 2003 (135 min.) var blant de offisielt utvalgte filmene på Filmfestivalen i Cannes 2004. Det er en fransk-amerikansk produksjon på fransk-engelsk, samt tekstet på engelsk. Filmen er ikke tidligere vist i Norge.

R esymé
En spennende og medrivende film fra vinverdens kulisser. Dokumentarfilmen "Mondovino" tar oss med til Frankrike og De forente stater, via Italia. Jonathan Nossiter beskriver en konflikt der motstandere og samarbeidspartnere innen vinproduksjon settes opp mot hverandre.

Debatt rundt et glass vin
"Medfører globaliseringen av vinproduksjonen en standardisering av smak?"

Jonathan Nossiter har med denne filmen satt igang en ekte samfunnsdebatt. Etter filmfremvisningen arrangeres en debatt der man, sammen med deltakere som kjenner vinbransjen godt, får anledning til å forfølge filmens tema: globalisering av vinproduksjon og standardisering av smak.

Vi tar debatten på Cinemateket - Bens Café. Debatten vil foregå på engelsk.

Billetter:  Pris : kr. 100,-
Medlemmer av Cinemateket og Det franske kultursenter: kr. 80,-
Tlf: 22 47 45 00 (08.00 - 17:00)
Tlf: 22 47 45 89 (17:30 - 21:00)
Bestilling ved henvendelse til Cinemateket - mandag 31.oktober og tirsdag 1. november

Mer informasjon: www.nfi.no/cinemateket og www.france.no

Neste fremvisning av "Mondovino":
Søndag 6. november kl. 20.30 i Cinemateket

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen