Mondovino på Cinemateket

Et år etter at dokumentarfilmen "Mondovino" ble vist for første gang vekker den fremdeles sterke følelser hos vinbransjens aktører, journalister og vinkjennere. Få med deg både film og debatt.
Redaksjonen
31 Oktober 2005 - 17:28

"Mondovino" - en dokumentarfilm av Jonathan Nossiter fra 2003 (135 min.) var blant de offisielt utvalgte filmene på Filmfestivalen i Cannes 2004. Det er en fransk-amerikansk produksjon på fransk-engelsk, samt tekstet på engelsk. Filmen er ikke tidligere vist i Norge.

Resymé
En spennende og medrivende film fra vinverdens kulisser. Dokumentarfilmen "Mondovino" tar oss med til Frankrike og De forente stater, via Italia. Jonathan Nossiter beskriver en konflikt der motstandere og samarbeidspartnere innen vinproduksjon settes opp mot hverandre.

Debatt rundt et glass vin
"Medfører globaliseringen av vinproduksjonen en standardisering av smak?"

Jonathan Nossiter har med denne filmen satt igang en ekte samfunnsdebatt. Etter filmfremvisningen arrangeres en debatt der man, sammen med deltakere som kjenner vinbransjen godt, får anledning til å forfølge filmens tema: globalisering av vinproduksjon og standardisering av smak.

Vi tar debatten på Cinemateket - Bens Café. Debatten vil foregå på engelsk.

Billetter: Pris : kr. 100,-
Medlemmer av Cinemateket og Det franske kultursenter: kr. 80,-
Tlf: 22 47 45 00 (08.00 - 17:00)
Tlf: 22 47 45 89 (17:30 - 21:00)
Bestilling ved henvendelse til Cinemateket - mandag 31.oktober og tirsdag 1. november

Mer informasjon: www.nfi.no/cinemateket og www.france.no

Neste fremvisning av "Mondovino":
Søndag 6. november kl. 20.30 i Cinemateket
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her