Monica Berg blant verdens åtte beste

Monica Berg blant verdens åtte beste

Det ble finalist- men ikke pallplass på Monica Berg. Hun er likevel blant verdens åtte beste bartendere.
Aase E. Jacobsen
10 Juli 2013 - 14:34

Gjennom deltakelsen i bartenderkonkurransen World Class 2013 har Monica Berg etablert seg helt i verdensteten. Selv om hun var blant favorittene, og kom som en av åtte til finalen, holdt det ikke til topplassering. Den gikk til spanske David Rios. 

En av to kvinner

Monica var for øvrig én av to gjenstående kvinnelige bartendere i finalen.

– Jeg er veldig fornøyd med å ende som en av de åtte siste finalistene. Det at jeg har klart å hevde meg helt i toppen blant noen av verdens beste bartendere er egentlig helt utrolig. Denne uken har ikke vært noe feriecruise for meg. Det har vært noen ganske tøffe dager ombord, men turen har vært helt fantastisk. Nå er jeg bare veldig stolt, og veldig sliten, sier Monica.

LES MER: Vant delfinalen

Etter et ukelangt luksus-cruise endte til slutt World Class 2013 i Barcelona. Konkurransen som arrangeres for femte år på rad samler blant annet ledende Industriguruer, trendsettere og flere internasjonale kjendiser.

Kreative innslag

Høydepunkter fra konkurransen inkluderer blant annet karboniserte cocktails, drinker smaksatt gjennomkaffe-infusjon, en spesiallaget blåmuggost-gin, og eksploderende smaksballonger.

LES MER: World Class 2012

Deltakerne har blitt testet i en rekke utfordringer. Blant annet en «speak-easy»-konkurranse, inspirert av forbudstiden i USA, der deltakerne måtte komme opp med kreative måter å kamuflere drinkene sine på. Resultatet var alt fra avis-innpakkede brennevinsflasker til drinker servert i uthulte bøker.

Foto: Ian Gavan -Getty Images

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her