Vant delfinalen i World Class

Vant delfinalen i World Class

Monica Berg er klar for den internasjonale finalen i Bartender of the Year.

Monica Berg fra Aqua Vitae bar i Oslo kvagikk helt til topps da den vesteuropeiske delfinalen i Diageos bartenderkonkurranse World Class gikk av stabelen i Madrid 29. mai. Dermed får hun muligheten til å gjenta seieren i den internasjonale finalen i World Class Bartender of the Year.

Etter to dager med kreativ drinkmiksing fra 26 av Europas beste bartendere ble det til slutt klart at Monica var en av 13 finalister fra Vest-Europa som gikk videre.

– Det er helt utrolig. Jeg er ekstremt stolt over å få muligheten til å representere Norge i den globale finalen. Det er flott å få en anerkjennelse som dette og å konkurrere mot de beste bartenderne fra Europa. Dette er nok et av høydepunktene i karrieren min så langt, sier Berg i en pressemelding.

LES OGSÅ: Norges håp i World Class

Alexandre Ruas fra Bristol Bar i Oslo fikk også veldig gode tilbakemeldinger fra dommerne. Det var imidlertid bare plass til en av de norske deltakerne i den globale finalen.

– Årets konkurranse overgikk våre allerede høye forventninger. Deltakerne har vist en eksepsjonell standard innen bartender kunnskaper, drinkmiksing og nytenkning. Monica utmerket seg spesielt med sine oppfinnsomme og unike drinker som hun serverte med en stor grad av profesjonalitet. Jeg ser frem til å møte henne igjen under den globale finalen, sier Global World Class-ambassadør og jurymedlem Spike Marchant.

De 13 europeiske finalistene vil møte kolleger fra andre deler av verden til finale på et cruiseskip i Middelhavet i begynnelsen av juli. Her vil femti deltakere kjempe om tittelen Diageo Reserve World Class Bartender of the Year 2013.

Diageo World Class ble lansert i 2009 og er i dag verdens største og mest anerkjente bartenderkonkurranse. Hittil har over 100 000 cocktails blitt mikset og 15 000 bartendere fra 50 land blitt opplærts gjennom konkurransen som holdes for femte året i rad.

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen