Mørk trend blant hjemmebryggerne

Mørk trend blant hjemmebryggerne

At det er det mørke og sterke ølet som slår best, er ingen nyhet. Også når publikum skal kåre sin favoritt.

Norbryggs årlige vorspiel til NM i hjemmebrygging fant sted sist helg. Her får publikum anledning til å stemme fram sin favoritt blant et hundretalls hjemmebryggete øl.

Sparker fra

Årets absolutte favoritt ble Julebokk brygget av Ole Petter Ramsvatn og Per Sandtveit. Dette tre år gamle juleølet er brygget som en «kopi» av Ringnes’ utgave.

Mange stemmer fikk også Deepwater Horizon fra Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug. Et mektig øl av typen Ekstrem Imperial Stout med 15 potente alkoholprosenter og med en IBU på 100. Et øl som sparker fra seg med andre ord.

Det gjør så absolutt også den noe mer sødmefylte Puffin Brygghusets Portvinslarget Imperial Stout, signert Matthew og Helle Skjervold.

300 innsendte øl

For å hevde seg i denne konkurransen er det altså høy alkohol og smakskraft som gjelder. Når selve norgesmesterskapet finner sted den 26. april, er det naturlig nok andre kriterier som legges til grunn.

Da settes Norbryggs kvalifiserte øldommere i arbeid for å plukke ut de beste ølene og de dyktigste hjemmebryggerne. - Vi forventer litt over 300 innsendte bidrag i flaskekonkurransen, forteller Per Øyvind Arnesen i Norbrygg. I denne konkurransen er det typeriktighet som gjelder. Det kåres vinnere i fem hovedklasser som sendes videre til skandinavisk mesterskap.

Beste stand

Publikumsarrangementet har derfor mer showpreg. Av samme grunn ble det også kåret kveldens beste stands. På topp kom Kristianiastudentenes Haandbryggerlaug som serverte det meste helhetlige konseptet. Deres hjemmelagete iskrem tilsmakt med vinnerølet Deepwater Horizon servert med en sirup av det samme, fikk bein å gå på.

På de neste plassene kom Søylegården Bryggeri med sitt gjennomtenkte konsept med fine etiketter og matchende gule silkevester. Samt To Tørste Mænd som er bare ett skritt unna å kunne gå fra hjemmebryggere til mikrobryggere.

Foto: Tore Sjølie

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen