Musserende og rosévin

Rosévinbølgen ruller videre, og med våren kommer dessuten flere roséer i ny og frisk årgang. Kanskje ikke nok til at vi tar bølgen, men roséer oppnår sjelden de store ovasjonene i form av høye skår, så tilskuddet er akseptabelt.
Redaksjonen
04 Mai 2007 - 11:31

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

+ (88p)
H. Blin Brut Tradition
H. Blin & Co.
Frankrike - Champagne
46398 VSD - kr 219,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Lys gul. Delikat, eplepreget duft.
Smak: Fruktig anslag, fin bløt mousse, modent eplepreg, tørr finish med noe mineralpreg, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, forretter med lyst kjøtt.
Vurdering: En god champagne til en gunstig pris. (UÅ)
Laget av: 80% Pinot Meunier, 20% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, min. 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Delane Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs, Brut
Paul Delane
Frankrike - Bourgogne
31190 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Lys klar gul. Ren frisk duft av epler og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, balansert med flott mousse, frisk lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En vellaget musserende som er best nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 90% Pinot Noir, 10% Gamay
Alkoholinnhold: 12,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, min. 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Geoffroy Pureté Brut Zéro
René Geoffroy
Frankrike - Champagne
10280 Egen distribusjon - kr 241,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vininor
Farge og duft: Lys gul. Fin ren duft med modne epler.
Smak: Fast i anslaget, god friskhet, mye epler i ettersmaken som er tørr og god. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En knusktørr champagne som er best innen et par år. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 50% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 10% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 1/3 av grunnvinen er fatlagret en kort periode, 20 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Rosévin

+ (87p)
Santa Venere Cirò Gaglioppo Rosato 2006
Az. Agricola Santa Venere
Italia - Calabria
10437 VSD - kr 124,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Lys rosa. Fin ung tropisk fruktpreget duft med mye friske røde bær, blomster og jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, følger duften, fine syrer, behagelig lang finish. (2006)
Bruksområde: Fisk og skalldyr.
Vurdering: En tiltalende rosé som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Gaglioppo
Alkoholinnhold: 13,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Mélopée de Gavoty 2006
B. Gavoty
Frankrike - Côtes de Provence
10433 Vectura - kr 105,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Eurowine
Farge og duft: Lys rosa. Elegant og smådelikat duft av røde bær.
Smak: Fruktig anslag, saftig med masse bærpreg, god syre, delikat og lett helt ut i slutten. (2006)
Bruksområde: Aperitiff, fisk og skalldyr.
Vurdering: En veldig delikat rosé som er best innen et år. (2006)
Laget av: 60% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Egger-Ramer Lagrein Kretzer Rosato 2006
Az. Vinicola A. Egger-Ramer
Italia - Alto Adige
10440 Vectura - kr 129,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Vectura
Farge og duft: Lys rød. Delikat duft av røde bær, jordsmonn samt noe tropisk frukt.
Smak: Saftig frisk og bærpreget anslag, lett fruktsødme, sitter godt med fint sitruspreg i finishen. (2006)
Bruksområde: Fisk og skalldyr.
Vurdering: En frisk og god rosé som er best innen året. (2006)
Laget av: 100% Lagrein
Alkoholinnhold: 12,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Meridie Montepulciano d'Abruzzo Cerasuolo 2006
Villa Bizarri
Italia - Abruzzo
10439 VSD - kr 122,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp rosa. Delikat duft med både røde og mørke bær.
Smak: Følger duften, bløt bærsødme, bra syre, innsmigrende finish. (2006)
Bruksområde: Grillet, krydret rødt kjøtt uten saus.
Vurdering: En god rosé som tåler en del smak. Best nå. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Ètim Rosat 2006
Agrícola Falset
Spania - Montsant
10330 VSD - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp rosa. Frisk fruktig og bærpreget duft med mest mørke bær og noe krydder.
Smak: Saftig anslag, en del sødme, ok syre, noe tanniner mot slutten. (2006)
Bruksområde: Grillet kjøtt.
Vurdering: En god om enn litt rustikk rosé som er best innen året. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 90% Garnacha, 10% Syrah
Alkoholinnhold: 14,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Wine Brothers Syrah Rosé 2006
Les Vins du Littoral
Frankrike - Oc
47259 VSD - kr 100,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Dyp rosa. Frisk bærduft med både røde og mørke bær samt noe krydder.
Smak: Saftig anslag, bra syre, en del stoff og noe tanniner samt bærsødme mot slutten. (2006)
Bruksområde: Grillet krydret kjøtt.
Vurdering: Litt rustikk men ok rosé. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Santepietre Bardolino Classico Chiaretto 2006
Lamberti
Italia - Veneto
10441 Cuveco - kr 95,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Lys rosa. Lett fruktig duft av røde bær, jordbær.
Smak: Rent friskt anslag, følger duften, ok syre, lett sødme i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men ren rosé som er best nå. Verd prisen. (2006)
Laget av: 50% Corvina, 30% Rondinella, 10% Molinara, 10% Sangiovese
Alkoholinnhold: 12,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her