Musserende og rosévin

Rosévinbølgen ruller videre, og med våren kommer dessuten flere roséer i ny og frisk årgang. Kanskje ikke nok til at vi tar bølgen, men roséer oppnår sjelden de store ovasjonene i form av høye skår, så tilskuddet er akseptabelt.
Redaksjonen
04 Mai 2007 - 10:31

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. mai 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

+ (88p)
H. Blin Brut Tradition
H. Blin & Co.
Frankrike - Champagne
46398 VSD - kr 219,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Lys gul. Delikat, eplepreget duft.
Smak: Fruktig anslag, fin bløt mousse, modent eplepreg, tørr finish med noe mineralpreg, sitter lenge. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, forretter med lyst kjøtt.
Vurdering: En god champagne til en gunstig pris. (UÅ)
Laget av: 80% Pinot Meunier, 20% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, min. 36 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Delane Crémant de Bourgogne Blanc de Noirs, Brut
Paul Delane
Frankrike - Bourgogne
31190 VSD - kr 139,90 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Best Buys International
Farge og duft: Lys klar gul. Ren frisk duft av epler og sitrus.
Smak: Fruktig anslag, balansert med flott mousse, frisk lang ettersmak. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En vellaget musserende som er best nå. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 90% Pinot Noir, 10% Gamay
Alkoholinnhold: 12,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, min. 24 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (87p)
Geoffroy Pureté Brut Zéro
René Geoffroy
Frankrike - Champagne
10280 Egen distribusjon - kr 241,80 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Vininor
Farge og duft: Lys gul. Fin ren duft med modne epler.
Smak: Fast i anslaget, god friskhet, mye epler i ettersmaken som er tørr og god. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, fingermat.
Vurdering: En knusktørr champagne som er best innen et par år. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 50% Pinot Meunier, 40% Pinot Noir, 10% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 1/3 av grunnvinen er fatlagret en kort periode, 20 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Rosévin

+ (87p)
Santa Venere Cirò Gaglioppo Rosato 2006
Az. Agricola Santa Venere
Italia - Calabria
10437 VSD - kr 124,90 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Lys rosa. Fin ung tropisk fruktpreget duft med mye friske røde bær, blomster og jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, følger duften, fine syrer, behagelig lang finish. (2006)
Bruksområde: Fisk og skalldyr.
Vurdering: En tiltalende rosé som er best innen et år. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Gaglioppo
Alkoholinnhold: 13,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Mélopée de Gavoty 2006
B. Gavoty
Frankrike - Côtes de Provence
10433 Vectura - kr 105,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Eurowine
Farge og duft: Lys rosa. Elegant og smådelikat duft av røde bær.
Smak: Fruktig anslag, saftig med masse bærpreg, god syre, delikat og lett helt ut i slutten. (2006)
Bruksområde: Aperitiff, fisk og skalldyr.
Vurdering: En veldig delikat rosé som er best innen et år. (2006)
Laget av: 60% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon
Alkoholinnhold: 13,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Egger-Ramer Lagrein Kretzer Rosato 2006
Az. Vinicola A. Egger-Ramer
Italia - Alto Adige
10440 Vectura - kr 129,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Vectura
Farge og duft: Lys rød. Delikat duft av røde bær, jordsmonn samt noe tropisk frukt.
Smak: Saftig frisk og bærpreget anslag, lett fruktsødme, sitter godt med fint sitruspreg i finishen. (2006)
Bruksområde: Fisk og skalldyr.
Vurdering: En frisk og god rosé som er best innen året. (2006)
Laget av: 100% Lagrein
Alkoholinnhold: 12,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(85p)
Meridie Montepulciano d'Abruzzo Cerasuolo 2006
Villa Bizarri
Italia - Abruzzo
10439 VSD - kr 122,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp rosa. Delikat duft med både røde og mørke bær.
Smak: Følger duften, bløt bærsødme, bra syre, innsmigrende finish. (2006)
Bruksområde: Grillet, krydret rødt kjøtt uten saus.
Vurdering: En god rosé som tåler en del smak. Best nå. Godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Montepulciano
Alkoholinnhold: 13,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 2 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Ètim Rosat 2006
Agrícola Falset
Spania - Montsant
10330 VSD - kr 99,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Dyp rosa. Frisk fruktig og bærpreget duft med mest mørke bær og noe krydder.
Smak: Saftig anslag, en del sødme, ok syre, noe tanniner mot slutten. (2006)
Bruksområde: Grillet kjøtt.
Vurdering: En god om enn litt rustikk rosé som er best innen året. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 90% Garnacha, 10% Syrah
Alkoholinnhold: 14,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Wine Brothers Syrah Rosé 2006
Les Vins du Littoral
Frankrike - Oc
47259 VSD - kr 100,00 (75cl)
Basisutvalg (Test)
Halden & Magdal - Wine Brothers
Farge og duft: Dyp rosa. Frisk bærduft med både røde og mørke bær samt noe krydder.
Smak: Saftig anslag, bra syre, en del stoff og noe tanniner samt bærsødme mot slutten. (2006)
Bruksområde: Grillet krydret kjøtt.
Vurdering: Litt rustikk men ok rosé. Meget godt kjøp. (2006)
Laget av: 100% Syrah
Alkoholinnhold: 12,50% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (80p)
Santepietre Bardolino Classico Chiaretto 2006
Lamberti
Italia - Veneto
10441 Cuveco - kr 95,00 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Engelstad Vin og Brennevin
Farge og duft: Lys rosa. Lett fruktig duft av røde bær, jordbær.
Smak: Rent friskt anslag, følger duften, ok syre, lett sødme i finishen. (2006)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En enkel men ren rosé som er best nå. Verd prisen. (2006)
Laget av: 50% Corvina, 30% Rondinella, 10% Molinara, 10% Sangiovese
Alkoholinnhold: 12,00% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 3 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her