Nyhetene på polet mai 2007

Og det er ikke uventet, for det er hvitviner med klar adresse som er tema for mainyhetene. Da blir det selvsagt mye god chardonnay fra Burgund samt riesling fra Alsace og Tyskland. Men også andre mindre kjente druer og områder gjør seg bemerket.

Rosévinbølgen ruller videre, og med våren kommer dessuten flere roséer i ny og frisk årgang. Kanskje ikke nok til at vi tar bølgen, men roséer oppnår sjelden de store ovasjonene i form av høye skår, så tilskuddet er akseptabelt.

Rødvinsnyhetene i fullsortiment derimot er enda mindre spennende, og kun en håndfull vil overleve sommeren i den forstand at de vil oppnå en fast plass i polhyllene - det er i alle fall vår spådom.

Slik ble testen gjennomført
Nyhetene som er i salg fra og med 5. mai 2007 er smakt i forbindelse med Vinmonopolets presentasjon. Smakingene hos Vinmonopolet gjennomføres delvis (og valgfritt) blindt.

Remi Madsen Foto: John Nordahl

Apéritifs smaker Remi Madsen, kjellermester ved Hotel Continental, vurderer derfor (på en skala fra fem til en) kvaliteten på produktet uten å kjenne til annet enn farge og land.
 
Alle priser er Vinmonopolets utsalgspriser pr 1. mai 2007. Apéritif tar forbehold om eventuelle feil i priser og varenumre.
 
Her finner du samtlige nyheter i basisutvalget mai 2007. Disse produktene kan også bestilles direkte fra denne linken samt fra egen link under hvert produkt i testen. Lenkene nedenfor leder deg til testens tre artikler.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen