Mye å spare på klassiker

Denne californiske klassikeren er 32 prosent billigere i taxfree-butikken.
Aase E. Jacobsen
01 Juni 2011 - 16:15

Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon 2007 (56936) er til kroner 219 absolutt verd å plukke med seg fra flyplassen. Både om du søker umiddelbar nytelse, eller foretrekker å legge vinen til side noen år. 2002-årgangen smaker fortreffelig i dag og viser denne klassiske vinens evne til å modnes med stil.

Godt integrert alkohol
Den har nemlig en veldig elegant struktur til å være en californisk cabernet eller cab som det heter på de kanter. Stor saftighet fra gode syrer, fine slanke tanniner, flott frukt og et deilig solbærpreg. De 15,5 prosentene med alkohol er overraskende godt integrert.

Produsenten Robert Mondavi er en legende i California, og var den første til å etablere seg i Napa Valley etter forbudstiden. Og det var så sent som i 1966. Men den første vinmarken, To Kalon, ble plantet allerede i 1870. Det ikoniske Mondavi-anlegget ligger midt i Napa, nærmere bestemt i Oakville som ikke uventet har en høy stjerne for sin druekvalitet, primært cabernet.

Legendarisk druekilde
Mesteparten av druene i "vår" vin kommer fra Oakville og 38 prosent av druemiksen hentes fra legendariske To Kalon. I tillegg til cabernet er det også litt merlot, cabernet franc, petit verdot og malbec.

I en helt annen stil, men like fullt et veldig godt kjøp taxfree (kroner 109), er Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir 2009 (41588). Saftig, bløt og sødmefylt, men med tilstrekkelig syrefriskhet til å gjøre den til en interessant partner til kylling og svin fra grillen. Den henter sine druer fra et langt større område, Central Coast og fra Mondavis mange kontraktsbundne vinbønder.
 
 
 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær
Ukens kake

Nå er det tid for smuldrepai med sommerens bær

Velg mellom rips, kirsebær eller moreller, eller det du måtte ha for hånden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds
Dagens rett

Gjør som Khadija: Lag denne velsmakende retten med rødkål og feta til lunsj, middag eller kvelds

Khadija Mohamud en en svensk matblogger/influenser som deler av sin kunnskap om matlaging fra sin oppvekst i Somalia. Deriblant denne enkle, men utrolig gode kombinasjonen av rødkål og feta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt
Dagens rett

Lag biffen som i Provence - superenkelt og supergodt

Marinaden er rett og slett tapenade - olivenpure - som får godgjøre seg med kjøttet før det går på grillen som et grillspyd. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

For å smake vin må du kunne dette
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

For å smake vin må du kunne dette

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 8 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du belgisk iste
Ukens drink

Slik lager du belgisk iste

Is-te med alkohol inneholder sjelden te, så heller ikke denne vrien. Ikke er den belgisk heller. Men absolutt smaksrik og rask å mikse sammen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her