Mye å spare på klassiker

Denne californiske klassikeren er 32 prosent billigere i taxfree-butikken.
Aase E. Jacobsen
01 Juni 2011 - 16:15

Robert Mondavi Napa Valley Cabernet Sauvignon 2007 (56936) er til kroner 219 absolutt verd å plukke med seg fra flyplassen. Både om du søker umiddelbar nytelse, eller foretrekker å legge vinen til side noen år. 2002-årgangen smaker fortreffelig i dag og viser denne klassiske vinens evne til å modnes med stil.

Godt integrert alkohol
Den har nemlig en veldig elegant struktur til å være en californisk cabernet eller cab som det heter på de kanter. Stor saftighet fra gode syrer, fine slanke tanniner, flott frukt og et deilig solbærpreg. De 15,5 prosentene med alkohol er overraskende godt integrert.

Produsenten Robert Mondavi er en legende i California, og var den første til å etablere seg i Napa Valley etter forbudstiden. Og det var så sent som i 1966. Men den første vinmarken, To Kalon, ble plantet allerede i 1870. Det ikoniske Mondavi-anlegget ligger midt i Napa, nærmere bestemt i Oakville som ikke uventet har en høy stjerne for sin druekvalitet, primært cabernet.

Legendarisk druekilde
Mesteparten av druene i "vår" vin kommer fra Oakville og 38 prosent av druemiksen hentes fra legendariske To Kalon. I tillegg til cabernet er det også litt merlot, cabernet franc, petit verdot og malbec.

I en helt annen stil, men like fullt et veldig godt kjøp taxfree (kroner 109), er Robert Mondavi Private Selection Pinot Noir 2009 (41588). Saftig, bløt og sødmefylt, men med tilstrekkelig syrefriskhet til å gjøre den til en interessant partner til kylling og svin fra grillen. Den henter sine druer fra et langt større område, Central Coast og fra Mondavis mange kontraktsbundne vinbønder.
 
 
 
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her