Mat
Nå kan du få snål frukt flere steder

Nå kan du få snål frukt flere steder

Bunnpris lanserte konseptet «snål frukt» i Trondheim i vinter. Nå utvides det til Oslo.
Redaksjonen
20 Mai 2015 - 08:55

Snål frukt er rett og slett frukt og grønt som ikke kommer gjennom nåløyet. Ikke på grunn av dårlig smak, men på grunn av feil form eller størrelse.

Lavere pris

Varene som er like gode risikerer å bli destruert. Det vil ikke folkene i Bunnpris ha noe av. I stedet har butikkjeden opprettet egne «snåle» avdelinger i butikkene, hvor kundene kan plukke med seg frukt og grønt som selges til en langt lavere pris.

Også studentene er engasjert i å redusere matsvinn

Ideen kommer fra kjøpmann Rune Langlie på Bunnpris Tonstad i Trondheim. Han leste om en bonde på Oppdal som i fjor måtte pløye ned et stort parti poteter som var for små til å bli tatt inn i butikk.

-På det tidspunktet hadde vi ikke systemer til å ta det inn, men det ga oss en tankevekker, sier Langlie.

Alle må bidra

I dag kastes 30 prosent av all mat som produseres. Matsvinn foregår i alle ledd i næringskjeden, men mye av skylden for svinnet blir lagt på forbrukerne.

-Vi i Bunnpris mener at produsenter og dagligvarebransjen også må ta sitt ansvar. Vi har i gjennom pilotperioden fått bevist at våre kunder er opptatt av å kaste mindre mat, og vi ønsker nå å gjøre snål frukt og grønt tilgjengelig for flere. Snål Frukt og Grønt er en invitasjon til våre kunder om et samarbeid for å ta i bruk jordas ressurser på en bedre måte. Da må hele næringskjeden bidra, heter det i pressemeldingen.

Det er sågar planer om å lage mat av søppel

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes
Guide
Oppskrifter på fårikål fra hele verden

Bli med på en reise i fårikålens verden - og bli overrasket over hvor mange vrier som finnes

Noe av det beste høsten har å by på er årets ferske lammekjøtt i skjønn forening med høstens grønnsaker, i dette tilfellet kålen. Mange flotte og varierte oppskrifter venter på deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik kan du også servere eplepaien
Ukens kake
Eple- og vaniljekremfylt mini-pai

Slik kan du også servere eplepaien

Denne vrien er like velegnet for innendørs som for utendørs nytelse - om du er blant dem som strekker sommeren lengst mulig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux
Godbiter i pollisten

Lagringsdyktig vin som konkurrerer med god Bordeaux

At San Leonardo kan lage old school-viner med dagens temperaturøkninger, skyldes alpeklimaet i Trentino.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer
Annonse
Vinsmaking Horeca

Invitasjon til California-vinsmaking og eksklusive seminarer

Vi inviterer deg til å møte våre vinprodusenter og smake på et bredt utvalg viner fra blant annet Napa Valley, Sonoma County, Santa Barbara, Lodi, Paso Robles og Monterey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien
Dagens rett
Pasta med kjøttboller og frisk tomatsaus

Mandag er pastadag - du må prøve denne vrien

Pasta med tomatsaus er en norsk familiefavoritt. Prøv dagens oppskrift med hjemmelagede kjøttboller. Det bør bli suksess.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fantastisk mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Vinkurs
Vinsmaking 18. Oktober Oslo

En fantastisk mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris
+
Ukens vin

Dette kan bli den nye chardonnayen – bare mye bedre - og til fantasipris

Tokaj-drue nummer én, furmint, har alt det som trengs for å by på et bedre alternativ til chardonnay.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her