Få Ukens kake som nyhetsbrev . Se lenger ned for mer informasjon.
Etter en så lang og varm sommer som vi har hatt i år, er vi godt forberedt for en mørk og lang høst. Litt «trøstemat» hører imidlertid med, og knapt noe gir vel mer trøst enn nettopp sjokolade. Denne kakeoppskriften er dessuten glutenfri siden det er brukt malte mandler (mandelmel) i stedet for vanlig mel. Det gir oss en kake som i tillegg til å være utpreget saftig og god også kan spises av dem som unngår gluten.
Har du ikke solbær i fryseren, kan du selvsagt velge en annen bærtype som smakstilsetting. Bringebær er alltdi godt sammen med sjokolade.
Sjokoladekake med solbær
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Pisk sukker, fem eggeplommer og en hel egghvite til eggedosis. Spar de fire eggehvitene til senere.
Smelt smør og sjokolade i vannbad. Avkjøl sjokoladeblandingen, og bland den inn i eggemassen.
Tilsett mandelmelet (de finmalte mandlene) og vend inn solbærgeleen eller solbærsyltetøyet.
Pisk de fire eggehvitene stive og vend dem raskt, men forsiktig inn.
Hell straks massen i en smurt, melet springform og bak kaken i forvarmet ovn i ca 50 minutter.
Pisk sammen eggeplommene.
Hell den varme laken i eggeplommene under kraftig pisking. Pisk til kremen er kald.
Rør forsiktig inn crème fraîche, gjerne slik at kremen får en marmorert effekt.
Server kaken med solbærkremen ved siden av.
Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter
Foto: Eva Brænd
Drikke som passer til denne oppskriften