- Nå puster vi lettet ut

- Nå puster vi lettet ut

Maaemo beholder to stjerner i årets Michelin-guide.

– Vi puster lettet ut. Beskjeden var en forløsning her på kjøkkenet. Stemningen er i øyeblikket veldig god blant kjøkkenpersonalet, sier kjøkkensjef Esben Holmboe-Bang ved Maaemo til NRK.

Tre norske restauranter er tildelt til sammen fire stjerner i årets utgave av Michelin-guiden. Dermed er det ingen endring fra i fjor på hvilke norske restauranter som får den gjeve utmerkelsen.

LES OGSÅ: Oslo-restaurant får to stjerner

Maaemo får to stjerner, mens Bagatelle og Statholdergaarden beholder hver sin.

I tillegg er tre norske restauranter tildelt utmerkelsen Bib Gourmand. Lille B, Restaurant Eik og Oro Bar & Grill har fått merket som indikerer at restauranten serverer vellaget mat til gunstig pris.

LES OGSÅ: Sikter mot stjernene igjen

En ny stjerne i Købenahvn

I København kan parhestene Rasmus Kofoed og Søren Ledet juble over at restaurant Geranium på Østerbro i København er blitt belønnet med stjerne nummer to av Michelin-guiden. Restaurant Noma fikk imidlertid ikke den tredje stjernen mange forventet. ”Forbigått igjen”, konkluderer den danske avisen Politiken.

Danskene kan også skilte med en ny stjernerestaurant. Kadeau i København er tildelt en stjerne, mens Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder og Søllerød Kro fremdeles har en hver.

Svenskene kan glede seg over tre nye stjerner i årets guide. I Stockhom har Ekstedt og Gastrologik fått en stjerne hver, det samme har Sjömagasinet i Gøteborg fått.

Forøvrig beholder både Mathias Dahlgren Matsalen og Frantzén/Lindeberg to stjerner, mens Mathias Dahlgren Matbaren, Esperanto, Fredsgatan 12, Lux Stockholm har hver sin.

Med til sammen fem stjerner gjør også Helsinki det bedre enn Oslo. De kan skilte med én tostjernersrestaruant, Chez Dominique.

Årets Michelin-guide tar for seg 44 byer i 20 europeiske land. 309 restauranter er tildelt én stjerne, 88 har to og 15 har tre. 11 av de 15 trestjernersrestaurantene ligger i Paris.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen