JULEMAT: Nå skal det bakes pepperkaker

Julemat Oppskrifter pepperkaker

Prøv en av disse oppskriftene

 

Pepperkaker med ingefær

Antall porsjoner

25

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

150 g
0.5 ts

Fremgangsmåte

Ha smør, sirup og sukker i en kjele. Varm opp til sukkeret er helt smeltet.

Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten.

Bland det meste av melet sammen med krydderet og bakepulver, og sikt dette i blandingen. Rør alt sammen til en jevn deig.

La deigen stå kaldt til neste dag.

Sett ovnen på 175 grader.

Strø litt mel på bordet, og elt og kjevl ut deigen til den er ca 3 mm tykk.

Stikk ut forskjellige figurer, og stek dem gyllenbrune ved 175 grader i ca. 10 minutter.

Avkjøl kakene på rist og pynt med glasur.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Pepperkaker

Antall porsjoner

30

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

150 g
150 g
1 stk
Glasur
500 g

Fremgangsmåte

Bland sukker og romtemperert smør godt sammen. Rør inn egget.

Tilsett mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir passe fast.

Dekk deigen med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.

Sett ovnen på 170 grader.

Ha mel eller bakepapir på et bord og kjevle ut deigen til en ca. 5 mm tykk leiv.

Stikk ut pepperkakefigurer eller del opp til pepperkakehus.

Stek pepperkakene midt i ovnen ved 170 grader i ca. 10-12 minutter. Avkjøl og pynt med glasur og annen pynt.

Glasur:
Bland sammen eggehvite, melis og sitrondråper til en melisglasur. Rør til den er klumpfri, glatt og fast.
 
Fyll glasuren i en konditorpose eller en tykk frysepose og knyt igjen. Hvis du bruker en frysepose klipper du et lite hull i et av hjørnene.
 

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Smakfulle pepperkaker med mandler

Antall porsjoner

30

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

250 g

Fremgangsmåte

Tips: Husk at pepperkakedeigen trenger å ligge kaldt en stund før du skjærer den i skiver. Det aller beste er å lage deigen dagen før kakene bakes ut.

Dag 1:
Skold mandlene og la dem tørke på kjøkkenpapir før du hakker dem fint.

Kok opp smør, sirup, fløte og melis i en kjele. Avkjøl blandingen og rør inn resten av ingrediensene.

Arbeid deigen sammen, trill pølser ca. 3 cm i diameter og pakk dem i plastfolie.

Sett deigen kjølig til neste dag.

Dag 2:
Sett stekeovnen på 175 grader og dekk en stekeplate med bakepapir.

Skjær tynne skiver av deigen og legg dem på stekeplaten. Stek kakene midt i ovnen i ca. 10 minutter til de får en fin og gyllen farge.

Avkjøl kakene på bakeplatene en stund før de legges på rist.

Flere oppskrifter på pepperkaker 

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen