Naturlig lekkert

Disse vinene er eksemplariske representanter for den voksende skaren av naturviner.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Robinot L' Adige Regard du Loir 2009 (53255) og Jean-Pierre Robinot Concerto d'Oniss 2009 (51282) er dessuten veldig interessante versjoner av druen pineau d'aunis som i dag er mindre kjent, men som var svært ettertraktet i middelalderen. Den gir viner som kjennetegnes av stor flott bærfrukt, veldig god syre, et fint tanninbitt og et godt potensial - om de er godt laget.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Flott bærkarakter
Concerto d'Oniss er svært delikat, nærmest transparent, men ytterst lekker til retter med fisk eller lyst kjøtt. Regard du Loir er fyldigere og har mer av alt, også noe mer alkohol, men de 13 prosentene er svært godt integrert. Den tåler derfor mye mer rikhet i maten.

På spesialpolet i Vika finnes også en noe mer moden utgave, L'Ange Vin Nocturne 2005 til kroner 349,90 (89 p). Den er mye mer jordsmonns- og mineralpreget og med tøffere tanninbitt. E n tanke mer rustikk, men med klare naturvintoner , og som trenger ganske mye luft for å åpne seg. Etter noen timers lufting blir den mer elegant og den delikate bærkarakteren blir mer fremtredende på bekostning av det rustikke jordsmonnspreget.

Kule bobler
Produsenten Jean-Pierre Robinot holder til i Loire, nærmere bestemt innen Jasnières-appellasjonen som ligger midt i triangelet Angers, Tours og Le Mans. Her har han parseller med pinot d'aunis-vinstokker som er 120 år gamle. Jasnières AOC gjelder imidlertid kun for hvitvin av druen chenin blanc, og Robinot dyrker også denne. Blant annet til en av de kuleste (lett) musserende vinene på markedet, Fêtembulles l'Adige Vin 2010 (52369) , og som nå også finnes i halvflaske - Fêtembulles l'Adige Vin 2009 (90787) .

For utypiske
Det er imidlertid ikke dette forholdet alene som gjør at de fleste av hans viner betegnes med vin de table. Derimot at de får gjære til de er ferdige, uten innblanding fra Robinot. Det er for lenge for INAO (AOC-myndighetene) som alltid godkjenner viner allerede i februar etter innhøstningen. Men med et økende antall naturvinprodusenter i området har INAO åpnet opp for godkjenning på et senere tidspunkt. Likevel anses Robinots viner for å være for utypiske til å kvalifisere for AOC. Men vinbyråkrati er helt uinteressant så lenge vinene smaker godt og har karakter.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Robinot Le Regard du Loir 2009

Produsent:
Jean-Pierre Robinot
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
5325501
91 Poeng
Les smaksnotatene »

Robinot Le Regard 2018

Produsent:
Jean-Pierre Robinot
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
5128201
88 Poeng
Les smaksnotatene »

Robinot Fêtembulles

Produsent:
Jean-Pierre Robinot
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
299,90 kr
Varenummer:
5236901
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Fêtembulles l'Adige Vin 2009

Produsent:
Jean-Pierre Robinot
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.370l
Land:
Frankrike
Område:
Loire
Pris:
99,90 kr
Varenummer:
9078701
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen