Drikke
Nettsalg av vin øker

Nettsalg av vin øker

Apéritif opplever at stadig flere bruker bestillingsknappen. Økt vinsalg via nettet bekreftes både av Vinmonopolet og fra andre land uten monopol.
Aase E. Jacobsen
26 Oktober 2014 - 16:15

Andelen franskmenn som har handlet vin via nettet er doblet siden 2013 og er nå oppe i 24 prosent, ifølge det franske vinrådgivningsfirmaet SoWine.

Vinavisen.dk spurte sine lesere og 12,6 prosent av dem bruker nesten utelukkende nettet som innkjøpssted.  

Spiser av butikkordrene

Norge er intet unntak når det kommer til netthandel til tross for at vi her kun snakker om handel via Vinmonopolet. Ifølge kommunikasjonsdirektør Halvor Bing Lorentzen forventes antall nettordrer å øke med drøyt 10 prosent i år sammenlignet med i fjor.

Han understreker at det er en tydelig trend at netthandelen vokser som kanal, dels på bekostning av de øvrige bestillingskanalene.

Nettordrene utgjør fortsatt bare 28 prosent av det totale antall ordrer som mottas av Vinmonopolet og den gjennomsnittlige ordreverdien for Vinmonopolets nettordrer er 1470 kroner.

Det har vært 35 prosent større trafikk via Apéritifs populære bestillingsknapp i de 9 første månedene i 2014 enn i samme periode i fjor. Det viser målinger fra Google Analytics.

Viktigere som informasjonskanal

SoWine-undersøkelsen viser dessuten at franskmennene i høy grad bruker nettet som informasjonskanal før valg av vin. Nettet er den tredje viktigste kanalen etter venners anbefaling og råd fra butikkpersonale. Dette er en fordeling som vil endre seg jo større andel av vinsalget som skjer via nett.

En undersøkelse utført av TNS Gallup for Vinmonopolet, riktignok fra i 2011, bekrefter at dette gjelder også i Norge. Dessuten kommer det fram at jo mer kunnskapsrik vinkunden er, jo viktigere blir nettet som informasjonskanal.

Apéritif ser den samme trenden. - Stadig flere bruker våre vinanbefalinger. Nyhetsbrevene "Ukens vin" og "Ukens godbiter" går ut i et antall av henholdsvis 39.000 og 35.500 ukentlig. Ifølge våre leserundersøkelser kjøper 35 prosent av leserne inn etter anbefalingene månedlig eller oftere, sier Jan H. Amundsen, ansv. redaktør i aperitif.no.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her