Nettside tilbyr beskyttelse mot vinsvindel

Nettside tilbyr beskyttelse mot vinsvindel

En av verdens fremst spesialister tilbyr hjelp for de som vil beskytte seg mot vinsvindel.

Det er saken med storsvindleren Rudy Kurniawan som har satt det amerikanske vinkonsulentfirmaet Chai Consulting på ideen om å lage en nettbasert tjeneste, ifølge wownews.se.

Koster penger

Chai Consulting er eksperter på vinsvindel, vurdering og autentisering av vin. I mars åpner nettsiden winefraud.com som skal hjelpe brukere å avdekke svindel. Den skal også vise hvordan man beskytter seg mot forfalskning. Websiden er tenkt som en hjelp for vinhandlere og samlere.

Slik gjennomførte Kurniawan svindelen

Det er ikke gratis å bruke tjenesten. Som betalende medlem får du tilgang til informasjon om kjente vinbedragere, artikler om forfalskning og autentisering samt en liste med vinhandlere som er mistenkt for å selge forfalskninger.

Vinbutikker kan merkes

Chai Consulting kommer også å selge et merke som vinhandlere kan abonnere på for å dokumentere at de driver antisvindelsarbeid. For å kunne bruke dette kommer selskapet til å granskes nøye.

Maureen Downey som står bak selskapet, forklarer på wine-searcher.com at svindleren Rudy Kurniawan solgte falske flasker til en verdi av 130 millioner dollar i en tiårsperiode. Verdien på disse flaskene antas å ha steget til mer enn det dobbelte og mange av dem er fortsatt i sirkulasjon.

– Behovet for mer informasjon om vinsvindel og av en nettside som winefraud.com er derfor stor, påpeker Downey.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen