Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplemos er perfekt til dessert

 

Tilslørte bondepiker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Eplemos
4 stk
4 ss
Crumble
2 ss

Fremgangsmåte

Start med å lage eplemos. Du kan også kjøpe den ferdig i butikken, om du ønsker det.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær eplene i biter.

Kok eplebitene, 3 ss sukker og vann til eplene er møre og konsistensen er passe. Mengde vann som trengs, avhenger er eplesort. Avkjøl.

Smelt smøret i en stekepanne og tilsett resten av sukkeret. NB. Bruker du sukkerkavring, så behøver du ikke tilsette sukker. Tilsett kanel og bland godt. La det surre litt i pannen under omrøring. La kavringblandingen avkjøle på kjøkkenpapir.

Anretning:
Pisk kremfløten. Legg eplemos, krem og kavring lagvis i en dessertbolle eller i porsjonsglass.
 

Tilslørte bondepiker bør serveres med en gang, ellers mister kavringen den deilige sprøheten.

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode

 

Vi har mengder av oppskrifter på eplekaker og epledesserter

Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler

 

Se våre fristende drinker med epler

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Trifle med eplemos og vaniljekrem

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kg
200 g
8 fingerkjeks
1 ss
3 dl
hjemmelaget eggekrem

Fremgangsmåte

Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Ha eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele.

Kok dem over middels varme under stadig omrøring til de begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter.

Tilsett krydderet og sukker etter smak.

Dekk bunnen av en dessertskål med fingerkjeks og hell den varme eplemosen over. Sett bollen i kjøleskapet til blandingen er kald.

Hell eggekrem over eplemosen. Pynt med pisket krem, tilsatt melis, bruk sprøytepose. Dryss litt kanel på toppen.

Slik lager du vaniljekrem

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Her kan du lære om det som gjør norske epler så gode

 

Vi har mengder av oppskrifter på eplekaker og epledesserter

Eller hva med en oppskrift på middagsretter med epler

 

Se våre fristende drinker med epler

 

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Slik lager du eplemos

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

1 kg
1.5 dl

Fremgangsmåte

Eplene deles i to eller fire og settes til koking med vann i en egnet kjele. Kokes til de er helt møre.

Det er en fordel at de moses varme, da ved hjelp av et moseapparat, en sikt, en foodprosessor eller en kjøttkvern.
 
Ta mosen tilbake til kjelen og tilsett sukker. Kokes videre 7-8 min. under omrøring. Tas over i egnet emballasje. Pga. dårlig holdbarhet er det en fordel å fryse med eplemos i små begre.
 

Sendt inn av

Foto: Scanstock og Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen