Drikke
Nok et godt år for portvin

Nok et godt år for portvin

Quinta do Noval 2012 ble tirsdag denne uken erklært som årgangsportvin. Årgangen følger 2011 som regnes som et av de aller beste portvinsårene på lang tid.
11 Juli 2014 - 10:07

Det er sjelden et portvinshus erklærer årgangsportvin i to påfølgende år, men dette er noe Quinta do Novals administrerende direktør, Christian Seely, ikke ser på som noe problem. Hans filosofi er veldig enkel:

- Dersom vi mener vi har laget en portvin med en høy nok kvalitet, og samtidig med den stil og karakter som kjennetegner en Quinta do Noval Vintage Port, vil vi erklære den som en årgangsportvin. Dette selv om også forrige årgang fikk status som årgangsportvin.

- Vi gjorde dette i 2003/2004 samt i 2007/2008. Og selv om vi kun har vin tilsvarende 1000 kasser, er vi svært fornøyd med resultatet og overbevist om at årgangen vil bli godt mottatt, forteller Christian Seely.

Samtidig ble toppvinen, Quinta do Noval Vintage Port 2004 Nacional lagt ut for salg. Vinen ble erklært så tidlig som i 2006, men vinen var den gang så lukket og utilgjengelig at de bestemte seg for å holde den tilbake inntil den viste en mer tilgjengelig og åpen karakter.

Apéritif fikk tirsdag smake både 2011 og 2012 under et besøk på vingården. Sistnevnte årgang skiller seg ut ved å vise en noe mørkere og rustikk frukt, samt litt hardere tanniner enn 2011. Forskjellen er dog mindre enn ventet og skyldes i hovedsak ett år mindre lagring. 2011 er for øvrig et år der nær sagt alle produsentene av portvin gjorde det svært bra.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her