NORØL samlet 12 000 underskrifter mot nedleggelse

Forbruker-organisasjonen Norøl samlet mer enn 12.100 navn over hele landet i en underskriftskampanje mot Ringnes' vedtak om å nedlegge Tou Bryggeri. Kampanjen ble gjennomført på internett samt på puber og ølutsalg.
Redaksjonen
04 Juni 2003 - 01:03

Norøl frykter at utviklingen vil ende med kun to sentraliserte bryggerianlegg og en håndfull mikrobryggerier for hele Norge. De protesterer mot nedleggingsplanene og mener det er en alvorlig feilvurdering av Ringnes å tro at det styrker konsernet og norsk bryggerinæring å sentralisere ølproduksjonen i Nittedal.

I finanskretser er det - lett polemisk - sagt at eieren selv må bestemme hvor han vil brygge sitt øl. Det stemmer utvilsomt hvis han også vil nyte det alene. Problemet oppstår når eieren lenge nok har argumentert for at det ikke er hans, men tvert imot forbrukerens øl, brygget på lokale kvaliteter og tradisjoner. Da må han også være forberedt på at den samme forbrukeren vender ham ryggen. Mye tyder på at en slik reaksjon vil bli merkbar i Rogaland når Tou bryggeri blir borte. Erfaringen fra Bodø og Nordlandsbryggeriet har vist at det kan ta lang tid å ta igjen tapte markedsandeler, påstår Norøl.

Nittedals-øl med etiketter for Tou er en dårlig idé. Tap av lokale ølmerker og økt sentralisering av ølproduksjonen vil gi en forflating av Norges allerede fattige øltilbud og åpne for mer av importerte masseprodukter, hevder ølvennene i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her