Norsk øl til Lyon

Norsk øl til Lyon

Norsk øl skal leske ganer under matmesen Sirha i Lyon.

Matmessen Sirha arrangeres samtidig med Bocuse d’Or, og det er første gang det kresne publikummet i Lyon får smake norsk øl.
Bryggeriene som reiser til Lyon i januar, er Nøgne Ø, Kinn, Ægir og Sundbytunet.

– Vi får daglig tilbakemeldinger fra kokker som ønsker å delta på den norske standen, og vi gleder oss til å samle de beste av de beste når vi skal vise frem norsk mat og drikke til bransjefolk fra hele verden, sier prosjektleder Jørn Snorre Andersen i NCE Culinology i en pressemelding.

Ølet skal serveres sammen med ulike retter av norsk sjømat. Rettene skal tilberedes av ledende norske kokker, med Arne Brimi, Harald Osa, Christoffer Haatuft og Heidi Bjerkan i spissen.

LES OGSÅ: Juleølet kan bli helnorsk

– Dette er en stor anerkjennelse for norske bryggerier. Vi gleder oss til å skjenke ølet til verdens fremste mat- og drikkemennesker, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri og drikkevareforeningen.

For første gang blir det en norsk felles stand under matmessen i Lyon. Målet er å profilere norsk sjømat, gode råvarer og drikke til verdens toppskikt innen gastronomi, samtidig som det skapes en god møteplass for å bygge nettverk.

Ørjan Johannessen fra Austevoll og Bekkjarvik Gjestgiveri deltar for Norge i Bocuse d'Or. Johannessen vant Bocuse d'Or Europe i Brussel i mars, og regnes som en av favorittene før mesterskapet.

LES OGSÅ: Gull til Ørjan Johannessen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen