Norskprodusert øl

Jevnt over er kvaliteten på det som i gamle dager ble kalt eksportøl, høy. Turen til polet er vel anvendt tid og penger siden du får mye mer ølsmak enn med butikkpilsneren.
Redaksjonen
08 Mai 2008 - 15:53

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Norskprodusert øl

+ (87p)
Ringnes Extra Gold
Ringnes
Norge
13271 Vectura - kr 23,50 (33cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Ringnes
Farge og duft: Gyllen. Ganske elegant duft med humle, malt, blomster og noe buljong.
Smak: Bra fylde i anslaget, flott maltpreg, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Kjøttgryter, lam.
Vurdering: Et godt og kraftig øl. 87 p (UÅ)
Laget av: Malt, vann, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Aass Gulløl
Aass Bryggeri
Norge
2654 P. Ltz. aass - kr 24,00 (33cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Aass Bryggeri
Farge og duft: Mørk gull. Flott nesten vinøs duft av frukt, sitrus, malt og buljong.
Smak: Fruktig anslag, god friskhet og fin bitterhet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et vellaget og anvendelig øl. 87 p (UÅ)
Laget av: Pilsenermalt, vann, humle ( hallertau og noe saaz) og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2 - 4 md.
Bestill her:

(86p)
Gull Mack
Mack's Ølbryggeri og Mineralvannfabrikk
Norge
2666 Vectura - kr 27,70 (33cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Macks Ølbryggeri A/S
Farge og duft: Gul. Mye eplekjeller og malt i duften.
Smak: Følger duften, god friskhet, godt maltpreg, sitter godt, malt i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Kjøttgryter, grove pølser.
Vurdering: Et relativt kraftig øl. 86 p (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

(86p)
Atna Økologisk Export
Atna Bryggeri
Norge
10148 Vectura - kr 39,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gyllen, uklart. Flott duft med humle, malt, blomster og buljong.
Smak: Fin fylde i anslaget, fin bitterhet, god syre, lang ettersmak med noe krydderpreg. (UÅ)
Bruksområde: Allround kjøtt, fra pølser til biff.
Vurdering: Et godt laget øl. 86 p (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Hansa Sterkøl
Hansa Borg Bryggerier
Norge
13850 Hansa Borg Bryggerier - kr 35,60 (50cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Hansa Borg Bryggerier
Farge og duft: Gullgul. En del fruktsødme, smør og malt.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, bløtt fint skum, bløt men likevel tilstedeværende syre, lett fin bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Grillkylling eller krydret fingermat.
Vurdering: Kunne godt hatt litt mer friskhet, men likevel et godt øl. 84 p (UÅ)
Laget av: Malt, vann, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her