Norskprodusert øl

Jevnt over er kvaliteten på det som i gamle dager ble kalt eksportøl, høy. Turen til polet er vel anvendt tid og penger siden du får mye mer ølsmak enn med butikkpilsneren.
Redaksjonen
08 Mai 2008 - 16:53

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Norskprodusert øl

+ (87p)
Ringnes Extra Gold
Ringnes
Norge
13271 Vectura - kr 23,50 (33cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Ringnes
Farge og duft: Gyllen. Ganske elegant duft med humle, malt, blomster og noe buljong.
Smak: Bra fylde i anslaget, flott maltpreg, sitter godt og lenge. (UÅ)
Bruksområde: Kjøttgryter, lam.
Vurdering: Et godt og kraftig øl. 87 p (UÅ)
Laget av: Malt, vann, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Aass Gulløl
Aass Bryggeri
Norge
2654 P. Ltz. aass - kr 24,00 (33cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Aass Bryggeri
Farge og duft: Mørk gull. Flott nesten vinøs duft av frukt, sitrus, malt og buljong.
Smak: Fruktig anslag, god friskhet og fin bitterhet, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: Et vellaget og anvendelig øl. 87 p (UÅ)
Laget av: Pilsenermalt, vann, humle ( hallertau og noe saaz) og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 2 - 4 md.
Bestill her:

(86p)
Gull Mack
Mack's Ølbryggeri og Mineralvannfabrikk
Norge
2666 Vectura - kr 27,70 (33cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Macks Ølbryggeri A/S
Farge og duft: Gul. Mye eplekjeller og malt i duften.
Smak: Følger duften, god friskhet, godt maltpreg, sitter godt, malt i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Kjøttgryter, grove pølser.
Vurdering: Et relativt kraftig øl. 86 p (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Opplysninger er ikke gitt av produsent/leverandør.
Bestill her:

(86p)
Atna Økologisk Export
Atna Bryggeri
Norge
10148 Vectura - kr 39,90 (33cl)
Bestillingsutvalg
Vectura
Farge og duft: Gyllen, uklart. Flott duft med humle, malt, blomster og buljong.
Smak: Fin fylde i anslaget, fin bitterhet, god syre, lang ettersmak med noe krydderpreg. (UÅ)
Bruksområde: Allround kjøtt, fra pølser til biff.
Vurdering: Et godt laget øl. 86 p (UÅ)
Laget av: Vann, malt, humle, gjær
Alkoholinnhold: 6,3% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(84p)
Hansa Sterkøl
Hansa Borg Bryggerier
Norge
13850 Hansa Borg Bryggerier - kr 35,60 (50cl)
Basisutvalg (Distriktsortiment)
Hansa Borg Bryggerier
Farge og duft: Gullgul. En del fruktsødme, smør og malt.
Smak: Fyldig anslag, følger duften, bløtt fint skum, bløt men likevel tilstedeværende syre, lett fin bitterhet i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Grillkylling eller krydret fingermat.
Vurdering: Kunne godt hatt litt mer friskhet, men likevel et godt øl. 84 p (UÅ)
Laget av: Malt, vann, humle og gjær.
Alkoholinnhold: 6,5% vol.
Bestill her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her