Nu enda bedre

Manges favorittvin gjennom flere år har fått nytt og bedre innhold. Så tilhører du fansen til denne storselgeren fra Australia, har du all god grunn til å glede deg. Dessuten er den vårt forslag til en robust påskevin som egner seg til å ta med til fjells
Redaksjonen
09 April 2000 - 15:15

Og synes du Jacob´s Creek er et tilbakelagt stadium i ditt vinkonsum, bør du revurdere standpunktet, for den nye resepten er faktisk svært vellykket. Fra tidligere å være en salig blanding av forskjellige druetyper, består Jacob´s Creek nå av shiraz og cabernet. Den typiske blandingen for lettdrikkelige kvalitetsviner fra down under. I årgang 1998 er Jacob´s Creek en god representant for Australia. Shirazpreget er tydelig med godt krydret bærpreg, god saftighet og friskhet samt bløte tanniner.

En svært anvendelig vin til så vel bordet som til

peiskosen. Prøv den gjerne til påskens lammesteik, til en gryterett basert på okse, til en kraftig pastarett med kjøttsaus eller til ostebrikken som du eksempelvis setter sammen av noen harde oster (pecorino, parmesan) og noen modne(camembert, brie).

Prislappen er fortsatt kroner 89,50 (varenr. 1513, basis), forbedringen til tross, som gjør den til en av de rimeligste vinene derfra. Produsenten er Orlando, en av de virkelig gigantiske vinkonsernene i Australia.

Jacob´s Creek er kalt opp etter den første vingården til Orlandos grunnlegger, Johann Gramp. Jacob´s Creek ble lansert for ti år siden og er siden blitt et av de sterkeste varemerkene på verdensbasis. Og altså den mest solgte australske vin. Jacob´s Creek finnes imidlertid i mange varianter og farger med og uten bobler, men det er den røde som naturlig nok har størst volum i vår del av verden.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her