Nu enda bedre

Manges favorittvin gjennom flere år har fått nytt og bedre innhold. Så tilhører du fansen til denne storselgeren fra Australia, har du all god grunn til å glede deg. Dessuten er den vårt forslag til en robust påskevin som egner seg til å ta med til fjells, eller vanns.

Og synes du Jacob´s Creek er et tilbakelagt stadium i ditt vinkonsum, bør du revurdere standpunktet, for den nye resepten er faktisk svært vellykket. Fra tidligere å være en salig blanding av forskjellige druetyper, består Jacob´s Creek nå av shiraz og cabernet. Den typiske blandingen for lettdrikkelige kvalitetsviner fra down under. I årgang 1998 er Jacob´s Creek en god representant for Australia. Shirazpreget er tydelig med godt krydret bærpreg, god saftighet og friskhet samt bløte tanniner.

En svært anvendelig vin til så vel bordet som til

peiskosen. Prøv den gjerne til påskens lammesteik, til en gryterett basert på okse, til en kraftig pastarett med kjøttsaus eller til ostebrikken som du eksempelvis setter sammen av noen harde oster (pecorino, parmesan) og noen modne(camembert, brie).

Prislappen er fortsatt kroner 89,50 (varenr. 1513, basis), forbedringen til tross, som gjør den til en av de rimeligste vinene derfra. Produsenten er Orlando, en av de virkelig gigantiske vinkonsernene i Australia.

Jacob´s Creek er kalt opp etter den første vingården til Orlandos grunnlegger, Johann Gramp. Jacob´s Creek ble lansert for ti år siden og er siden blitt et av de sterkeste varemerkene på verdensbasis. Og altså den mest solgte australske vin. Jacob´s Creek finnes imidlertid i mange varianter og farger med og uten bobler, men det er den røde som naturlig nok har størst volum i vår del av verden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen