Ny billig høstvin

Denne rødvinen fra det sørvestre Frankrike er et av de beste kjøpene i november. Det første partiet raste ut av butikkene.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Gaston Phébus 2005 (10539) er nå på plass igjen. Og absolutt verd å prøve for den som fristes av en ung og fast rødvin som strutter av bær og samtidig byr på mange andre spennende aromaer. I munnen byr den på god fylde og ikke minst gode tanniner. En utmerket matvin, og perfekt til høstlige gryter med okse eller elg, men den sier ikke nei til en saftig entrecôte heller. Og prisen er imponerende gunstig.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Allerede drikkemoden
I Madiran er druen tannat konge, og denne druen utgjør 70 prosent av blandingen. Resten er cabernet sauvignon som her brukes til å mykne opp den langt tøffere tannat. Men selv om den tidligere var kjent for å bruke lang tid på å bli drikkemoden, lykkes produsentene ved hjelp av moderne vinfremstillingsteknikker å gi oss viner som denne.

Vin for matvrak
Blant annet er deler av vinen fatlagret i et år. Normalt ville en vin i denne prisklassen vært død, eller i beste fall overeiket, etter såpass lang modning i fat. Men tannatdruen trenger den mikroskopiske tilførselen av oksygen for å åpne aromaskapet samt bli mykere og mer drikkevennlig.

Bak vinen står vinhuset Rigal som har tradisjoner i området siden 1755. I tillegg til å eie  vinmarker arbeider de tett med vinbønder fra hele det sørvestlige Frankrike. Gaston Phebus henter navnet fra en lokal middelaldergreve som skal ha vært en sant matvrak. Slottet hans finnes den dag i dag i byen Pau som ligger rett sør for Madiran-appellasjonen.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Gaston Phébus 2005

Produsent:
F.&J. Rigal
Utvalg:
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Madiran
Pris:
104,90 kr
Varenummer:
1053901
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen