Ny favoritt i boks

Denne toscaneren er ikke blant de billigste boksvinene, men kommer garantert til å bli din nye yndling.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ripa delle Mandorle 2012 (56176)  er nemlig en ultrasjarmerende boksvin som samtidig er en god og anvendelig matvin. Veldig god saftighet, god bløt frukt og fine myke tanniner gjør den til en perfekt kosevin som også er veldig godt egnet i selskap med alt fra en hverdagslig pastarett til et saftig stykke kalvekjøtt .

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

En firedel cabernet
Den finnes også i en flaskeutgave som har fått et år mer på seg. Den kommer altså fra det vanskelige 2005, som er motsatsen til 2006 som er base for boksen. Men Ripa delle Mandorle 2005 er faktisk en av de aller mest vellykkete jeg har smakt fra dette året.

Og det på tross av at den har en firedel cabernet sauvignon i blandingen som normalt bidrar med ekstra fylde i miksen. Både sangiovese og cabernet sauvignon modnes langsomt og er først innhøstingsklare sent på høsten. De er derfor begge en utfordring i kjølige og regnfulle år som 2005.

Gavepakke
Derfor fremstår den som en gavepakke av en 2005-toscaner selv om den dessverre har gått opp en tier siden sist. Det er derfor god grunn til å se frem til 2006-versjonen som dukker opp i polhyllene om ikke altfor lenge.

At kvaliteten er så solid den fortsatt gunstige prisen til tross, skyldes John Matta hos Vicchiomaggio som har signert denne vinen. Toppvinen fra denne unike vingården med røtter tilbake til 400-tallet, La Prima Chianti Classico Riserva , er alltid en glede å drikke. Men jeg venter mer enn gjerne til neste årgang, 2004, som kommer til å bli en stor La Prima.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ripa delle Mandorle 2012

Produsent:
Vicchiomaggio
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
2.000l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
274,90 kr
Varenummer:
5617601
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Vicchimaggio Ripa delle Mandorle 2014

Produsent:
Cast. Vicchiomaggio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
109,90 kr
Varenummer:
5010201
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen