Ny favoritt til grillmaten

Ny favoritt til grillmaten

Denne svært så prisgunstige rødvinen kommer til å gjøre suksess i sommer.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2011 (91927) er bløt og innsmigrende med god bærfrukt, fine lakris- og jordsmonnstoner og god saftighet. Et funn til sommerlige grillfester hvor mange munner skal fylles.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Beste kjøp
Den er også et av de beste kjøpene under hundrelappen. I motsetning til mange andre viner i denne prisklassen er den laget i relativt begrenset antall. Det skyldes at druene kommer fra én enkelt vingård, Mas Janeil, innen Maury-DOC-et i Languedoc-Roussillon.

Den er riktignok gårdens "andrevin", laget av druer fra de yngste vinplantene, som allerede har rukket å bli 15 år, men også med tillegg av druer fra nabogårdene samt noen vinmarker nærmere kysten. Felles for alle parsellene er et skrint og kalkholdig jordsmonn.

Sørfransk fascinasjon
Vinen er dessuten laget av en av vinverdenens store stjerner, François Lurton, femte generasjon av den berømte Bordeaux-familien Lurton. Mens resten av familien holder seg i hjemtraktene, har François søkt ut. Til så vel Sør-Amerika, Portugal og Spania som til Sør-Frankrike hvor han allerede på 80-tallet ble fascinert av regionens uforløste potensial. Gjennom de siste 10-15 årene har han lansert det ene godkjøpet etter den andre fra nettopp det sørlige og sørvestlige Frankrike.

Mens han i starten kjøpte druer fra hele regionen for å tilfredsstille det enorme behovet for "easydrinking" vin til de britiske supermarkedkjedene, skiftet fokuset etter hvert over på enkelteiendommer, deriblant Mas Janeil.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Les Hauts de Janeil Syrah Grenache 2010/2011

Produsent:
Francois Lurton
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Oc
Pris:
119,90 kr
Varenummer:
9192701
83 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen