Ny italiensk favoritt

Søritalienske rødviner har fått skikkelig fotfeste i Norge. En kombinasjon av mye smak for en billig penge er en av forklaringene. Og akkurat slik er ukens vin som er ny på markedet og som garantert kommer til å få mange gode venner.
Aase E. Jacobsen
06 Februar 2003 - 02:01

Torrevente La Rocca 2006 (46257) er en svært vellykket vin for åtte tiere. Duften er saftig og innbydende med kirsebær, mørke bær og søte frukter. Anslaget er saftig og godt, og de gode syrene holder seg helt ut i slutten som byr på lett bitterhet og snev av søt lakris. En ungdommelig vin som er veldig lett å like og som lar seg nyte så vel alene som til ikke for kraftige eller kompliserte retter. Men pasta av alle slag, kylling og pizza og andre "folkelige retter" er perfekt følge for denne vinen.

La Rocca er produsenten TorreVentos rimeligste og er laget av druene sangiovese, merlot og primitivo, og er en svært moderne søritaliener. Her er ikke noe fat, bare ståltank og målet har vært å få frem mest mulig frukt. Selv om TorreVento satser på en rekke internasjonale og nasjonale druer, er det likevel det lokale preget som dominerer. La Rocca skiller seg dermed noe fra produsentens hovedsatsning som er viner fra DOC'et Castel del Monte hvor den svært lokale druen uva di troia er sjef. Jordsmonnet i området er skrint og steinet. Vinmarkene ligger på rundt 300 meter over havet som sikrer nødvendig ventilering i dette hete landskapet.

Castel del Monte er et av de mest berømte landemerkene i området. Slottet som ble bygget i 1220 som jaktslott for keiser Fredrik den andre er nemlig åttekantet og dermed unikt, også globalt sett. Om ikke like spektakulært, så i alle fall vakkert nok, er det tidligere klosteret som nå huser TorreVento, et moderne fremstillingsanlegg. Romantikk på utsiden, effektivitet på innsiden. En utmerket kombinasjon. Særlig når avlingene kontrolleres. For høyt utbytte og dermed lav kvalitet har vært og er til dels en del av Sør-Italias svøpe.

TorreVento på polet:

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her