Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Ny sommerfavoritt

Denne spanske vinen gir nok en grunn til å fyre opp grillen.
Aase E. Jacobsen
09 Juni 2010 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Og det selv om sola skulle gjemme seg bak en sky eller temperaturen droppe noen hakk. For Viña Borgia 2012 (15686) har nok alkohol til å holde varmen. Dens fremste egenskaper er imidlertid en veldig god bærfruktighet, stor friskhet, fint bitt og mye sjarm.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Best litt kjølig
Som skapt for sommerlige utendørsaktiviteter med andre ord, og spesielt de som innebærer grilling. For denne upretensiøse vinen stiller ikke store krav til matraffinement. Den smaker himmelsk til så vel pølser som en flintsteik. Og egner seg samtidig som kosevin etter at maten er fortært. Pass bare på at den ikke blir for varm. 16 grader er ideell temperatur - men det bruker jo ikke være et stort problem når natten faller på - på våre breddegrader.

Grunnen til at denne vinen gir så mye vin for pengene er en kombinasjon av at den kommer fra et kooperativ og fra en av Spanias mange mindre kjente vinavkroker. Campo de Borja har riktignok vært et DO (denominacion de origen) siden 1980, men dekker likevel bare 6.300 hektar - og det er lite i spansk sammenheng. 2.430 av dem kontrolleres dessuten av Bodegas Borsao som er en sammenslutning av tre kooperativer og 620 vinbønder.

God friskhet
Men Borsao er et svært moderne kooperativ med oppdatert teknologi i vinkjelleren. Så vinene lages derfor helt etter boka. Vår vin har dessuten kun vært i kontakt med ståltank og har alt av garnacha-druens ungdommelige bærsaftighet i behold. Den er dermed langt unna de litt slitne fatpregete vinene som dominerer prissjiktet for spansk vin under hundrelappen.

Selv om klimaet her 15 mil sørøst for Rioja er kontinentalt og dermed varmt så det holder, sørger de lokale forholdene for at druene beholder god friskhet. Det er takket være Moncayo-fjellet som når opp til 2.313 m.o.h. og som regulerer temperaturen i de nærliggende vinmarkene. De ligger for øvrig mellom 400 og 700 m.o.h., og jo høyere opp jo mer steinete blir jordsmonnet som er kalkholdig med innslag av leire.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1090 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her