Ny stjerne i Rioja

Denne første smakebiten på en ny årgang og en relativt ny produsent fra Rioja er svært lovende.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Biurko Gorri Arbanta 2013 (49989) er usedvanlig ung, ren og fast i frukten sammenlignet med det meste av riojaviner i den rimeligere prisklasse. Den tilhører den såkalte joven-kategorien som innebærer at den ikke har vært innom fat. Den passer av den grunn til en lang rekke retter, alt fra lyst kjøtt som kylling eller svin til pølser samt smaksrik pasta.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Kjølig
At den er slik en godbit av en vin, skyldes i stor grad at produsenten tilhører den samvittighetsfulle delen av denne sammensatte regionen.

Llorens-familien står bak bodegaen med det basiske navnet, Biurko Gorri. Den ligger da også i den baskiske delen av Rioja, nemlig Alavesa , bare et steinkast fra grensen til Navarra. Høyden over havet og nærheten til Cantabria-fjellene sørger for store temperaturforskjeller mellom dag og natt hvilket sikrer god syre og balansert modning i de til sammen 30 hektar med vinmarker.

Økologisk
Familien begynte å lage sin egen vin først på nittitallet. Men har likevel lange tradisjoner med druedyrking. Derfor har vinmarkene en høy andel gamle vinstokker som sikrer lav avling og god konsentrasjon i den endelige vinen.

Mesteparten av de 30 hektarene dyrkes økologisk, Arbanta er i sin helhet laget av slike druer. Det tilsettes ikke fremmedgjær, og det brukes svært lite svovel i vinfremstillingen. Dessuten filtreres ikke vinen, men stikkes om. I det hele er målsettingen å følge så naturlige metoder som mulig. Og det kjennes på smaken!

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Biurko Gorri Arbanta 2015

Produsent:
Bodegas Biurko Gorri
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Rioja
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
4998901
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen