Nyhetene på polet januar 2010 - Musserende og hvitvin

Den store gleden i januar er at Dönnhoff er kommet i tørr utgave, og en skikkelig lekker sådan, og til hvilken pris! En annen potensiell favoritt er spanske Pascual Leira Reyero 2008 som vil gjøre rent skalldyrbord i vinter.
Redaksjonen
07 Januar 2010 - 16:13

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2010. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Musserende

+ (88p)
Godmé Blanc de Noirs Grand Cru Brut
Godmé Père et Fils
Frankrike - Champagne
80389 Vectura - kr 389,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
VinoVinVinho
Farge og duft: Moden gul. Elegant duft med fine sitrustoner, delikat eplepreg, toast, noe blomster.
Smak: Fruktig anslag, stort skum, god syre, tørker godt utover, fruktig og god finish, sitter godt. (UÅ)
Bruksområde: Aperitiff, sjømat.
Vurdering: En fruktig ungdommelig og deilig champagne for de neste fem årene. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Pinot Noir
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 8-11 md. fatlagring for 50% av grunnvinen
Bestill her:

(86p)
Ellner Extra Brut
Charles Ellner
Frankrike - Champagne
80388 Vectura - kr 259,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vectura
Farge og duft: Gullgul. Moden duft med oksidert eplepreg, brød og noe sitrus.
Smak: Modent fruktig anslag, litt brusaktige bobler, god syre, moden fruktig stil, tørker bra utover, mye modent eple og litt jordsmonn i ettersmaken. (UÅ)
Bruksområde: Lyst kjøtt med saus, forretter med spekeskinke.
Vurdering: En veldig moden champagne med god tørrhet. Best innen et par år. Godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 66 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

Hvitvin

+ (88p)
Dönnhoff Riesling Trocken 2008
Weingut Herman Dönnhoff
Tyskland - Nahe
63707 Vectura - kr 108,20 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Vectura
Farge og duft: Gulgrønn. Fyldig duft med flotte rieslingtoner, søt sitrus, fet lime og mineraler.
Smak: Fruktig anslag, flott fruktighet, god syre, lett sødme, rik og god frukt, tørker fint mot slutten, mye stoff i finishen. (2008)
Bruksområde: Allround.
Vurdering: En imponerende vin til prisen, usedvanlig mye å gå på, minst 6-7 år. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 11,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 6 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

+ (88p)
Pascual Leira Reyero 2008
Bodegas Pascual
Spania - Rias Baixas
15671 Barramon - kr 138,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Barramon
Farge og duft: Lys gulgrønn. Deilig duft med en del fruktsødme, blomster samt mineraler.
Smak: Fruktig anslag, tørker fint fra starten, god fedme, flott karakter, fyller munnhulen, flott syre, tørker veldig godt med en del lime i finishen. (2008)
Bruksområde: Skalldyr, fisk med saus.
Vurdering: En virkelig lekker hvitvin for de neste 4-5 årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Albarino
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Hexamer Riesling Trocken 2008
Weingut Helmut Hexamer
Tyskland - Nahe
80387 VSD - kr 129,60 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Record Vinimport
Farge og duft: Lys gulgrønn. Frisk duft av sitrus, søte epler, blomster, urter og mineraler.
Smak: Friskt anslag, noe sødme, prikker fint, god fylde, deilig frukt, sitter godt, tørker godt mot slutten. (2008)
Bruksområde: Forretter, drikkevin.
Vurdering: En veldig innsmigrende og anvendelig hvitvin for de neste to årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 7 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(86p)
Ribbonwood Marlborough Riesling 2008
Framingham Wines
New Zealand - Marlborough
80386 Cuveco - kr 129,70 (75cl)
Basisutvalg (Hovedsortiment)
Best Cellars
Farge og duft: Lys gulgrønn. Flott petroleumsduft, noe røyk, modne epler, blomster.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme, følger duften, god karakter, tørker fint mot slutten, sitter godt med blomsteraktig preg i finishen. (2008)
Bruksområde: Salater med skalldyr eller lyst kjøtt.
Vurdering: En god australsk riesling for de neste 4-5 årene. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

(86p)
Kloster Eberbach Baiken Riesling Kabinett Trocken 2008
KlosterEberbach
Tyskland - Rheingau
59366 Inter Logistikk - kr 167,00 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Vininor
Farge og duft: Lys gulgrønn. Delikat mineralsk duft, ung lukket og lovende.
Smak: Fruktig anslag, lett sødme, god syre, tørker godt, sitter en stund med noe mineraler i finishen. (2008)
Bruksområde: Hvit fisk med smørsaus.
Vurdering: En i øyeblikket ung og fruktig vin som vil utvikle seg videre i minst 5-6 år. Godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Riesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 5-8 md. fatlagring for deler av vinen
Bestill her:

(84p)
Hugo Grüner Veltliner 2008
Markus Huber
Østerrike - Niederösterreich
50899 VSD - kr 109,90 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Terroir
Farge og duft: Lys gul. Fin duft med noe mineraler, søte frukter, særlig epler.
Smak: Følger duften, veldig fruktig, bløt syre, sitter godt og lenge. (2008)
Bruksområde: Drikkevin.
Vurdering: En fruktig og lettlikendes hvitvin for det neste året. Meget godt kjøp. (2008)
Laget av: 100% Grüner Veltliner
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fat- eller flaskemodnet før salg
Bestill her:

÷ (83p)
Scloss Raggendorf Welschriesling
Schloss Raggendorf
Østerrike - Niederösterreich
15663 Vectura - kr 99,50 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
Safety & Security Service
Farge og duft: Lys lys gul. Frisk duft av sitrus, epler, pærer.
Smak: Bløtt anslag, myk frukt, men bra syre, lett sødme i finishen. (UÅ)
Bruksområde: Drikkevin, reker.
Vurdering: En lettdrikkelig hvitvin med veldig ren og god frukt. Best innen to år. Meget godt kjøp. (UÅ)
Laget av: 100% Welschriesling
Alkoholinnhold: 12,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret, 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her