Drikke
Nyhetene på spesialpolet oktober 2014 - øvrige rødviner fra USA

Nyhetene på spesialpolet oktober 2014 - øvrige rødviner fra USA

Aase E. Jacobsen
08 Oktober 2014 - 16:08

Ikke bare er kvaliteten veldig høy, variasjonen er stor, og ikke minst er prisene relativt sett gunstige.

Favorittene (blant de 48 testete vinene) er Peters Vineyard Pinot Noir 2012 fra Anthill, Platt Vineyard Pinot Noir 2010 fra Scherrer og Kiser En Bas Pinot Noir 2011 fra Copain. Vanvittig gode viner fra de kjøligste delene av North Coast og til samme prisen som premier cru fra Burgund.

Lenkene øverst og nederst i denne artikkelen fører deg til vinene i testens tre kategorier.

Men California er selvsagt også andre druer, som zinfandel. Old & Mature Vines Zinfandel 2011, også den fra Scherrer, er et funn til prisen. Den forener denne druens egenkarakter med stort raffinement og enorm konsentrasjon fra steingamle vinstokker.

Det gjelder også Lorenzo's Heritage Wine 2012 fra Bedrock som er en typisk «field blend», men med zinfandel som dominerende drue. En konsentrert og spennende vin for høstens viltmiddager eller for et langt opphold i kjelleren.

Cabernet sauvignon som er det de fleste forbinder med California på toppnivå glimrer omtrent helt og holdent med sitt fravær. Årsaken er prisene som har løpt løpsk. La bare hjemmemarkedet ha cabernet-ene sine i fred, så lenge vi får pinot noir og zinfandel fra gamle vinstokker til slike priser også i fortsettelsen.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Øvrige rødviner

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her