Drikke
Nyhetene på spesialpolet september 2014 - dessertvin og hetvin

Nyhetene på spesialpolet september 2014 - dessertvin og hetvin

Aase E. Jacobsen
04 September 2014 - 10:57

Egentlig er det ikke så mye nytt blant septembernyhetene i spesialutvalget, men mer at flere av vinene har levd et anonymt liv i bestillingsutvalget fram til nå før de flyttes over i spesialbutikkhyllene. Det gjør at de kun blir tilgjengelig herfra, men på den annen side er det nå mulig å «ta og føle på» flaskene som skjulte seg bak et ukjent navn.

Madrid og Korsika

En av disse vinene er den ultratradisjonelle Vernaccia di Oristano Antico Gregori fra Contini og Sardinia. En vin laget etter «sherrymetoden», noe som det er lang tradisjon for flere steder i Sør-Europa, men en tradisjon som trues av sviktende etterspørsel.

Noen virkelige nyheter er det da også. Et nyere område som vi har omtalt i den senere tid, er Madrid, og herfra kommer både hvite og røde viner som imponerer.

Les mer om dette spennende området

Disse Madrid-vinene kan alle bestille

Et annet område som har glimret med sitt fravær i lang tid er Korsika. Derfor er det ekstra hyggelig å registrere at Abbatucci og spesielt deres Cuvee Collection Ministre Imperial Jacques-Pierre-Charles Abbatucci er nå å få tak i, om enn til en pris på nivå med god premier cru burgund.

Prisdrivende effekt

Med en gang en vin flyttes over til spesialpol, øker prisen med et par tiere. Det jevner seg ut for dyrere viner, men for «hverdagsviner» som Caravaglios Salina Bianco er det nå bare irriterende at den tangerer tohundrelappen og er borte fra bestillingsutvalget og andre utsalg enn de med spesialpolstatus.

En vin som Caino Tinto fra Zarate blir også overpriset i spesialbutikken. Riktignok er den kul så det holder, men når dens hvite bror lanseres i bestillingsutvalget til kroner 175, skjønner alle at det er et misforhold ett eller annet sted.

Jo flere viner som flyttes over til spesial, jo større blir den prisdrivende effekten.

Lenkene øverst og nederst i denne artikkelen fører deg til vinene i testens tre kategorier.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Søtvin

Hetvin

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her