Bransje
Nytt destilleri kupper spritguru

Nytt destilleri kupper spritguru

Stig Bareksten forlater Det Norske Brenneri i Grimstad for å utvikle mikrobrenneri og håndlagde spritprodukter i Bergen.
Redaksjonen
30 Oktober 2015 - 18:27

Stig Bareksten blir utvikler, sjefsdestillatør og medeier i mikrobrenneriet OSS CRAFT Distillery i Bergen.

- Vi har sikret oss kanskje verdens beste brennevinsdestillatør av håndlaget sprit, sier daglig leder Steinar Knutsen. Knutsen var også stifteren av 7 Fjell Bryggeri  i Bergen, samt Northern & Co., og Voss Fellesbryggeri. Det siste sammen med vossingen Arne Hjeltnes. 

Stig Bareksten slutter i Det Norske Brenneri som han var med å etablere i 2011 sammen med tidligere Se og Hør-redaktør Odd Johan Nelvik. Sammen med Puntervold har de utviklet en serie akevitter under navnet Arvesølvet, Norges første whisky Audny, og nå sist en fatlagret gin og en gin som kommer på markedet i november. 

Kunne ikke si nei

- Jeg kunne ikke si nei til denne muligheten. OSS CRAFT Distillery har et vanvittig ambisjonsnivå og har allerede utviklet produkter som er kvalitetsmessig helt enestående, sier Bareksten.

43-åringen er lidenskapelig opptatt av de ulike variantene innen brennevin. De siste årene har han nærmest levd et gründerliv med ansvar for produktutvikling, markedsføring og distribusjon av de håndlagde produktene til Det Norske Brenneri.

Bare være kreativ

- Nå skal jeg bare konsentrere meg om det kreative, være utvikler og destillatør. De siste årene har det skjedd en revolusjon innen bryggeribransjen, hvor mikrobryggerier har tatt en stadig større andel av øl-markedet. Denne trenden vil vi også se for fullt innen brennevin. Folk etterspør håndarbeid basert på genuine oppskrifter og ikke minst at gode og ekte historier kan knyttes til produktene, sier han entusiastisk. 

Galskap

Den nye sjefsdestillatøren er bergenser, men har bodd utenbys de siste 20 årene. At Bergen skal bli en internasjonal utskytningsrampe for en serie ulike og håndlagde brennevinsserier, var en fristelse Bareksten ikke kunne motstå.

- Fordi dette er den ultimate kombinasjonen av galskap og patrioisme. Dette er noe jeg tror på.  Samtidig er det rigget opp en profesjonell struktur i virksomheten. Jeg skal lage verdens beste brennevin, det er det enkle og lidenskapelige mandatet. Og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Bareksten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her