Økt ølsalg i varmen

Etter måneder med tørke i ølsalget, strømmer vi nå til uterestauranter og butikker for å kjøpe øl.
Redaksjonen
12 Juli 2005 - 14:28

Ferske tall fra Bryggeriforeningen viser at ølsalget var 5,3 prosent høyere i juni i år enn i samme måned i fjor. Det til tross for at årets junimåned var kaldere enn vanlig.
- Varmen kom først i midten av måneden, og da fikk vi spesielt en økning i ølsalget på utestedene, sier kommunikasjonsrådgiver Allan Auke i Bryggeriforeningen.

Utestedene solgte 12,5 prosent mer øl enn i juni i fjor, mens økningen i butikksalget var på 3 prosent.

Gode uker
- Tall for de første dagene i juli bekrefter at salgsøkningen fortsetter med økt styrke, så vi gleder oss virkelig over det gode været, sier direktør Terje Aass ved Aass Bryggeri i Drammen.

Godt vær betyr også mye for salget av drikke under festivaler.
- For oss økte ølsalget under jazzfestivalen på Kongsberg med nesten 30 prosent i år, sier Aass.

Bryggeriene har slitt tungt det siste året. I fjor gikk flere med underskudd og måtte si opp ansatte.
- Sommerværet har veldig mye å si for ølsalget, og tradisjonelt er juli den beste salgsmåneden for øl, sier Allan Auke.

Han tror det er flere grunner til at veksten er såpass stor på uteserveringene.
- Flere restauranter har utvidet serveringsområdene ute etter røykeloven, og det er nok flere som benytter anledningen til å ta seg en øl ute av den grunn. I godt sommervær er vi også mer sosiale, og det er flere anledninger til å ta seg en kald øl, sier Auke.

Øl er sommerdrikken
Nordmenn har et sterkt forhold til øl om sommeren. En undersøkelse MMI gjorde i slutten av juni viser at øl er den drikken nordmenn forbinder mest med sommer og fint vær.

Øl scorer høyest både blant kvinner og menn. Så mange som 50 prosent av alle menn har øl som sin favorittdrikk sommertid. Øl er mer enn dobbelt så populært som brus, som kom på andreplass i undersøkelsen.

Bryggeriene satser sterkt på lyse øltyper sommertid, som passer godt til grillmat og lette sommermåltider.

Kilde: Newswire
Ølfoto: Hoffmann, Hoffmann & Westbø
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her