Økt ølsalg i varmen

Etter måneder med tørke i ølsalget, strømmer vi nå til uterestauranter og butikker for å kjøpe øl.
Redaksjonen
12 Juli 2005 - 15:28

Ferske tall fra Bryggeriforeningen viser at ølsalget var 5,3 prosent høyere i juni i år enn i samme måned i fjor. Det til tross for at årets junimåned var kaldere enn vanlig.
- Varmen kom først i midten av måneden, og da fikk vi spesielt en økning i ølsalget på utestedene, sier kommunikasjonsrådgiver Allan Auke i Bryggeriforeningen.

Utestedene solgte 12,5 prosent mer øl enn i juni i fjor, mens økningen i butikksalget var på 3 prosent.

Gode uker
- Tall for de første dagene i juli bekrefter at salgsøkningen fortsetter med økt styrke, så vi gleder oss virkelig over det gode været, sier direktør Terje Aass ved Aass Bryggeri i Drammen.

Godt vær betyr også mye for salget av drikke under festivaler.
- For oss økte ølsalget under jazzfestivalen på Kongsberg med nesten 30 prosent i år, sier Aass.

Bryggeriene har slitt tungt det siste året. I fjor gikk flere med underskudd og måtte si opp ansatte.
- Sommerværet har veldig mye å si for ølsalget, og tradisjonelt er juli den beste salgsmåneden for øl, sier Allan Auke.

Han tror det er flere grunner til at veksten er såpass stor på uteserveringene.
- Flere restauranter har utvidet serveringsområdene ute etter røykeloven, og det er nok flere som benytter anledningen til å ta seg en øl ute av den grunn. I godt sommervær er vi også mer sosiale, og det er flere anledninger til å ta seg en kald øl, sier Auke.

Øl er sommerdrikken
Nordmenn har et sterkt forhold til øl om sommeren. En undersøkelse MMI gjorde i slutten av juni viser at øl er den drikken nordmenn forbinder mest med sommer og fint vær.

Øl scorer høyest både blant kvinner og menn. Så mange som 50 prosent av alle menn har øl som sin favorittdrikk sommertid. Øl er mer enn dobbelt så populært som brus, som kom på andreplass i undersøkelsen.

Bryggeriene satser sterkt på lyse øltyper sommertid, som passer godt til grillmat og lette sommermåltider.

Kilde: Newswire
Ølfoto: Hoffmann, Hoffmann & Westbø
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her