Øl
Skal sikre Haandbryggeriets framtid

Skal sikre Haandbryggeriets framtid

Usikkerheten rundt oppkjøpet av drammensbryggeriet er nå avklart. De nye majoritetseierne blir 7 Fjell, Amundsen og Austmann.
Aase E. Jacobsen
11 August 2016 - 12:03

Det er ikke et fiendtlig oppkjøp av konkurrenter Haandbryggeriet utsettes for, men en bransjedugnad, for å sikre bryggeriets framtid, ifølge Jens Eikeset. Han er medgründer og daglig leder i 7 Fjell Bryggeri som sammen med Amundsen Bryggeri, Austmann Bryggeri, ansatte og leverandører står bak denne dugnaden.

Foranledningen var at to av aksjonærene og medgründerne i Haandbryggeriet, JensMaudal og Rune Eriksen, ønsket å selge seg ned. De to gjenværende aksjonærene Arne Eide og Egil Hilde benyttet forkjøpsretten av de 60 prosentene for å «sikre langsiktige eiere» ifølge en pressemelding tidligere i sommer.

Der heter det også: «Håndverksbryggeriene er bygget opp ved hjelp av en sterk kultur preget av deling, dugnad og samarbeid og det vil vi fortsette med».

Og det er denne dugnaden som nå virkeliggjøres ved at nevnte bryggerigruppering går inn som eiere.

–Vi er veldig fornøyd med de investorene vi har fått med oss og ser med optimisme på fremtidig drift og utvikling av bryggeriet, sier Egil Hilde i Haandbryggeriet.

Haandbryggeriet er et av landets eldste håndbryggerier om et drøyt tiår kan regnes som gammelt. Selskapet ble stiftet allerede i 1989 av fire hjemmebryggere, men det første kommersielle brygget ble satt i 2005.

Haandbryggeriet ble regnet som Norges beste - også i verdenstoppen

Den jevne vekstkurven siden den gang ble brutt i 2015 hvor selskapet fikk en omsetningssvikt på 10 prosent og et underskudd på 1,6 mill.

Haandbryggeriet har slitt med en del infeksjoner i produksjonslokalene, men dette skal nå være under kontroll.

Selv om 7 Fjell Bryggeri, Amundsen Bryggeri og Austmann Bryggeri nå kommer inn på eiersiden med en liten eierpost, vil Haandbryggeriet fortsette som før. Det blir først og fremst snakk om et forsterket samarbeid mellom bryggeriene innen innkjøp, eksport og for eksempel installasjon av tappetårn og anlegg over hele landet, ifølge pressemeldingen fra den nye eierkonstellasjonen.

I løpet av 2016 brygges det nærmere 30 forskjellige øltyper på Haandbryggeriet, til sammen over en halv million liter. Humlesus (butikkstyrke) og Fyr & Flamme er bestselgerne, i tillegg brygges frukt og bærøl, norske og internasjonale klassikere samt ikke minst surøl hvor Haandbryggeriet var blant de aller første i Norge. Distribusjonen er til både butikker og Vinmonopolet, puber og restauranter samt eksport til 12 land. 

Siden daglig leder og tidligere hovedaksjonær Jens Maudal nå er helt ute av Haandbryggeriet, er Egil Hilde konstituert som daglig leder og bryggerisjef. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her