Øl
To dager i syrens tegn

To dager i syrens tegn

Det blir det når landets eneste surølfestival arrangeres 9. og 10. september i Oslo.
Aase E. Jacobsen
04 September 2016 - 11:05

Vill & Syrlig-festivalen arrangeres for andre gang og er et mekka for alle som elsker det syrlige ølet. Og dem blir det flere av, ifølge initiativtaker Amund Polden Arnesen som lover rekordstor oppvisning i øl med alternativ gjæring bak seg. - Det er øl gjæret med villgjær, brettanomyces, melkesyrebakterier og kveik men også muggsopp, som i tilfellet sake, forteller han.

Florlaget som dannes av villgjær eller melkesyrebakterier.

 

Surøl av alle typer fra i alt 20 bryggerier fra hele verden kommer til festivalområdet i Hedmarksgata 15 på Kampen. Halvparten er norske.

- Vi ønsker å få med flest mulig fra Norge for at dette skal bli en levedyktig kategori, sier Amund som mener at selv om mange mener at surøl av typen kettlesour (f.eks. berliner weisse) ikke er særlig avansert, gjør det at flere bryggerier prøver seg uten å sette gård og grunn i fare.

Det er plass til flere, men så langt er det i underkant av hvert tiende norske bryggeri som prøver seg i denne gaten. Hvor godt de lykkes sammenlignet med mer spesialiserte utenlandske bryggerier, kan du altså smake på denne festivalen.

Se hele listen over hvilke øl du kan smake her

I utgangspunktet skulle også sider være med også i år, men siden arrangøren valgte å stramme inn kravene til hva en Vill & Syrlig sider er, som må være minium spontangjæret, er det faktisk ingen deltakere denne gang.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her