ØL: To skikkelig sure dager
Øl

To skikkelig sure dager

Det blir det når landets eneste surølfestival arrangeres 9. og 10. september i Oslo.

Vill & Syrlig-festivalen arrangeres for andre gang og er et mekka for alle som elsker det syrlige ølet. Og dem blir det flere av, ifølge initiativtaker Amund Polden Arnesen som lover rekordstor oppvisning i øl med alternativ gjæring bak seg. - Det er øl gjæret med villgjær, brettanomyces, melkesyrebakterier og kveik men også muggsopp, som i tilfellet sake, forteller han.

Florlaget som dannes av villgjær eller melkesyrebakterier.
Florlaget som dannes av villgjær eller melkesyrebakterier.

 

Surøl av alle typer fra i alt 20 bryggerier fra hele verden kommer til festivalområdet i Hedmarksgata 15 på Kampen. Halvparten er norske.

- Vi ønsker å få med flest mulig fra Norge for at dette skal bli en levedyktig kategori, sier Amund som mener at selv om mange mener at surøl av typen kettlesour (f.eks. berliner weisse) ikke er særlig avansert, gjør det at flere bryggerier prøver seg uten å sette gård og grunn i fare.

Det er plass til flere, men så langt er det i underkant av hvert tiende norske bryggeri som prøver seg i denne gaten. Hvor godt de lykkes sammenlignet med mer spesialiserte utenlandske bryggerier, kan du altså smake på denne festivalen.

Se hele listen over hvilke øl du kan smake her

I utgangspunktet skulle også sider være med også i år, men siden arrangøren valgte å stramme inn kravene til hva en Vill & Syrlig sider er, som må være minium spontangjæret, er det faktisk ingen deltakere denne gang.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen