Rosmarinbrød i krukke
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Nå skal deigen heve i 2 timer og strekkes og brettes underveis.
Du trenger fire vanlige terrakottakrukker som rommer ca. 5 dl hver, slike som du ellers bruker til de små plantene dine.
Del den ferdig hevete deigen i 4 like store emner. Klipp bakepapir i 4 firkanter som passer ned i krukkene. Pensle papiret godt med olje og trykk det ned krukkene, pass på at papiret fyller hele krukken innvendig. Legg et deigemne i hver krukke.
Legg et klede over de fire krukkene og sett til heving. La heve til deigen er dobbelt så stor. Dette kan ta fra 1 til 2 timer, avhengig av hvor varmt det er i rommet. Pensle de ferdige brødene med rosmarinolje og strø med maldonsalt rett før steking.
Sett brødene i varm stekeovn på 230 °C. Stek i ca. 30 minutter til brødene høres hule ut når du banker på dem.
Oppskriften er hentet fra Bakeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Sverre Sætre
Her kan du fråtse i oppskrifter på brød
Alle kan bli en dyktig brødbaker
Er du klar for å prøve surdeig?
Brød kan bakes i krukke - må prøves
Dette brødet er som et måltid i seg selv
Ost i loffdeigen gir ekstra smak
Dette kan bli din nye grovbrødfavoritt
Rug og spelt gir maksimalt med smak
Se alle våre andre gode brødoppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Her får du svært så praktiske kokketips
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Sverre Sætre
Foto: iStockphoto