Ukens kake

Pærekake med rosmarin

Nå er de norske pærene på sitt beste, prøv dem i denne glutenfrie kaken med rosmarin
Foto: (Caroline Tengen)

Nå er de norske pærene på sitt beste, prøv dem i denne glutenfrie kaken med rosmarin

Du kan selvsagt også bruke pærer fra butikken og sågar importpærer, for i denne kaken er det mye annet som bidrar med smak.
08 September 2022 - 11:00

For her er det både kardemomme, rosmarin, sitron, pistasjenøtter og mandler (i stedet for hvetemel). Det blir jo den reneste konfekten. Og en fin måte å få fram den lekre pæresmaken. Og de har jeg ikke de ofte umodne conferencepærene fra butikken i tankene.

Derimot: Er du en av de heldige som har et gammelt tre fullt av gråpærer - de små og veldig saftige pærene, ja da er du heldig. For å lage denne kaken trenger du mange pærer, og det er grunnen til at gråpærer ikke lenger er så populære siden de gir lite fruktkjøtt per stykk og har et tykt skall. Men smaker vidunderlig.

Har du en nabo med et slikt tre, kan du tilby deg å plukke eller overta litt av avlingen, og gi en kake som betaling. Da blir begge parter fornøyde.

Se våre oppskrifter med pærer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Pærekake med rosmarin

Pærekake med rosmarin

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150 °C varmluft.
  2. Visp smør og brun farin luftig. Tilsett ett egg om gangen mens du visper.
  3. Bland de tørre ingrediensene i en skål og tilsett dem i blandingen. Riv skallet fra en halv sitron og press ut sitronsaften. Hakk den ferske rosmarinen og tilsett den i røren.
  4. Smør en avlang paiform på ca. 13 x 36 cm, og hell i røren. Fordel den jevnt utover i paiformen.
  5. Skrell pærene, del dem på midten og fjern kjernehuset. Legg de halve pærene på rad i formen, annenhver opp og annenhver ned. Hakk pistasjnøttene og strø dem over.
  6. Stek i nedre delen av ovnen i ca. 30–35 minutter. Avkjøl. Serveres med krem eller vaniljeiskrem.

Tips:
Om du ikke har frisk rosmarin, kan du bruke tørket, men da bare halvparten.

Se våre oppskrifter med pærer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven
Ukens drink
Tanqueray Flor de Sevilla Negroni

Det er nå det er sesong for negroni, start med denne farlig gode utgaven

Negroni er en alkoholsterk drink, perfekt for kalde årstider. Denne vrien er imidlertid noe fruktigere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ut å reise i høstferien: Fra denne kjelleren kommer en svært vellagret vin til en veldig god pris
+
Tester
36 nyheter i taxfreehyllene høsten 2022

Forsiden akkurat nå - 2

Slike biffer vekker begeistring
Dagens rett
Biff med sprøtt dekke på vinkokte poteter

Slike biffer vekker begeistring

Skikkelig tykke biffer er virkelig snadder, saftige og velsmakende, spesielt med et sprøtt dekke som i denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 13. oktober i Oslo

Afterwork på Bettola, boblende italienske viner og nydelig anti pasti

Corvezzo lager i stand ekte italiensk aperitivo på Oslos hyggeligste italienske cocktailbar. Bli servert musserende fra Veneto og deilig spekemat og snacks fra Trattoria Popolare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum
Klubb

Nytt eksklusivt tilbud til våre abonnenter med Piemonte i sentrum

Som abonnent på Apéritifs Mat & Vinklubb får du nå rabatter på italienske delikatesser, alt du trenger av utstyr til vinhobbyen din, og vinreiser til Piemonte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt
Matkurs og vinkurs
Brennevinskurs 12. desember i Oslo

Ring julen inn og lær alt du trenger å vite om akevitt

Akevittens høysesong er i anmarsj, og Sesto Sensos engasjerende Felice Capasso hjelper deg med å velge de rette flaskene til årets julemat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk
Dagens rett
Gratinert seifilet med bladbete, kapers og ansjos

Pimp opp seifileten og gi den en solid dose italiensk smakstrøkk

Sei er en råvare som fortjener en plass også på festmenyen og helgekjøkkenet. Med drahjelp fra Italia blir det fart på smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her