Dagens rett
Skap litt ekstra luksus med en forrett som denne tartaren av fisk og østers
Foto: (Sima_ha)

Skap litt ekstra luksus med en forrett som denne tartaren av fisk og østers

Sushi er én ting, og svært godt, men når det kommer til kombinasjonen av østers og rå fisk - da skapes magi.
27 Januar 2024 - 00:00

Til denne tartarten kan du bruke mange typer fisk, men aller best blir den med fetere fisk. Østers er jo veldig magert, så fiskefettet trengs. Om du ikke vil bruke oppdrettslaks eller ørret, er kveite eller uer alternativer. De aller mest bærekraftige fiskeslagene er sild og makrell. De kan vi ikke spise nok av - og de fungerer veldig godt i rå form. 

Fisk- og østerstartar

Fisk- og østerstartar

Fremgangsmåte

  1. Bruk renskåret fiskefilet som har vært fryst i minst 24 timer.
  2. Skjær fileten i bitte små terninger.
  3. Åpne østersene og ta vare på kraften.
  4. Kutt østersene opp i like store biter som fisken.
  5. Bland ingrediensene til tartaren og smak den til med østerskraft, salt og pepper.
  6. Saus: Rør sammen rømme, kremfløte og wasabi.
  7. Tilsett frisk presset sitron til sausen tykner litt og ha i finhakket gressløk.
  8. Bruk en stavmikser til å gjøre sausen jevn.
  9. Smak sausen til med eventuelt litt mer wasabi.
  10. Servering: Bruk former eller en kopp til å forme tartaren på hver tallerken.
  11. Fyll sausen i en kremsprøyte og legg så topper oppå tartaren.
  12. Pynt med rogn. 
  13. Server med tynne skiver ristet bagett.

Tips: Når du skal tine fiskefilet før bruk, kan du gjøre det raskt ved å legge fisken innpakket i plastpose i kaldt vann. Etter 10-5 minutter.  

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her